E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 6 haftanın dibine doğru---

Petrol 6 haftanın dibine doğru

Petrol 6 haftanın dibine doğru
24 Eylül 2013 - 10:02 borsagundem.com

Batı Teksas türü ham petrol Suriye gerginliğinin BM toplantısında daha da azalacağı beklentileriyle kayıplarını genişletti

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) bu hafta gerçekleşecek olan Birleşmiş Milletler toplantısında ABD'nin Suriye'ye askeri müdahale ihtimalinin daha da düşeceği söylentileriyle beraber 6 haftanın en düşük seviyesine yaklaştı.
Petrol vadelileri dün 8 Ağustos'tan bu yana en düşük kapanışı gerçekleştirmesinin ardından bugün çok değişiklik göstermedi. Nijerya vandalizm ve hırsızlık dolayısıyla kapanan 3 boru hattını yeniden kullanıma açtı. ABD'de yarın açıklanacak resmi veriler öncesi Bloomberg tarafından gerçekleştirilen ankete göre ham petrol stoklarının büyük ihtimalle 18 ayın en düşük seviyesine düştüğü bekleniyor.
Sidney'de bulunan CMC Markets şef piyasa analisti Ric Spooner, "Ortadoğu riskine yönelik biraz daha rahatız. Libya ve Nijerya'da stokların yükselmesiyle beraber ham petrol fiyatları son zamanlarda baskı altına girdi. WTI petrolün 100 doların tekrar altına indiğini görebiliriz" yorumunu yaptı.
Kasım vadeli WTI petrolün varil fiyatı 10 sent kayıp gerçekleştirerek Singapur saatiyle 13:45'te 103.49 dolardan işlem gördü. Kontrat dün 3 günlük düşüşün ardından 1.08 dolar kayıpla 103.59 dolara kadar geriledi. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 66 altında gerçekleşti. Fiyatlar bu çeyrekte yüzde 7.2 yükselirken, 2013 yılı genelinde ise yüzde 13 yukarıda seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)