E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 50 doların altına geriledi---

Petrol 50 doların altına geriledi

Petrol 50 doların altına geriledi
05 Aralık 2014 - 08:33 borsagundem.com

ABD’nin Kuzey Dakota eyaletinde petrolün varil fiyatı 50 doların altında satılmaya başladı

Petrolün varil fiyatında 50 dolar ve daha altına seviyelere dair senaryolar devam ederken, ABD’nin bir eyaletinde petrolün varil fiyatı 50 doların altına indi. ABD’nin Kuzey Dakota eyaletinde, petrolün varil 28 Kasım itibariyle bazı üreticiler 50 doların altında satılmaya başladı. Burada fiyatlar 49,69 doları görürken, bu küresel çapta 70 dolar seviyesinde seyreden Brent petrol fiyatlarının yüzde 30 daha altında bir değere denk geliyor. Brent petrolün fiyatlarının düşmesinde, bölgede üretimin ve dağıtımın zorluğundan dolayı talebin azalması etkili oldu.

KAYA PETROLÜ BÖLGESİ

Kuzey Dakota, petrol fiyatlarının düşmesinin en büyük etkenlerinden biri olarak gösterilen kaya petrolünün üretiminin ilk başladığı bölgelerden birisi. Petrolün düşüşün ABD’de artan kaya petrolü üretiminin yanı sıra, küresel ekonomideki yavaşlama ve talebin azalmasına ek, OPEC’in arz fazlası bulunan petrolde üretimi kısmaması da önemli etkenler. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)