E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPetrol 30 doların üstünde kalabilecek mi---

Petrol 30 doların üstünde kalabilecek mi

Petrol 30 doların üstünde kalabilecek mi
14 Ocak 2016 - 08:57 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler sabah piyasa raporunda sterlin ve petrolü analiz etti

Bugün İngiltere tarafında faiz kararı açıklanacak. Ancak toplantı sonucunda herhangi bir değişiklik beklenmiyor. Son yapılan açıklamalara baktığımızda İngiltere’de faizlerin artması ve para politikasının sıkılaştırıcı şekilde yönetilmesi 2016’nın ikinci yarısını bulabilir. Bu yüzden Sterlin, güçlenen Dolar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Özellikle Çin’de yaşanan ekonomik soğuma, İngiltere’nin demir-çelik ihracatını olumsuz etkiliyor. Bu yüzden İngiltere ekonomisinde de geri çekilmelerin devam ettiğini görebiliriz. GBPUSD paritesine baktığımızda 2010 yılında görülen 1.42 seviyesine doğru adım adım ilerliyor. Kısa ve orta vade de güçlü bir aşağı yönlü trend mevcut. 1.4570 ilk direnç olarak karşımıza çıkarken 1.48 seviyesi aşılmadığı müddetçe paritede düşen trendin seyri uzun bir süre devam edebilir.

Petrol 30 Dolar Üzerinde Kalabilecek Mi?...

Dün akşam açıklanan ham petrol ve benzin stoklarının ardından petrol fiyatlarında bir kez daha 30 dolar seviyesinin altı test edildi. Özellikle benzin stoklarındaki artışın devam etmesi fiyatların aşağı gelmesindeki etmen olarak karşımıza çıkıyor. Günü 30 dolar seviyesinin hemen üzerinde kapatabilen petrol, bu seviye üzerinde kalmaya çalışıyor. Ancak üretimin talebe oranla yüksek olmaya devam etmesi yakın bir zamanda fiyatların 30 doların altında kalmasına neden olacaktır. Petrol piyasası artık bir sarmalın içine girmiş durumda. Bu yüzden teknik olarak bakılan destekler üzerinde fiyatların fazla kalamadığını görebiliriz. İlerleyen günlerde petrol fiyatları giderek üretim maliyetlerine yaklaşabilir. İlk önemli tepkilerde bu seviyeden gelecektir. Takip edilebilecek önemli bir destek 25 dolar seviyesi. Yakın bir zamanda OPEC piyasaya müdahale etmez, ya da üretici bir ülke arzı kısmazsa fiyatlar 25 dolar seviyesine kadar gerileyebilir.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)