E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 2015'in en yükseğine yakın---

Petrol 2015'in en yükseğine yakın

Petrol 2015'in en yükseğine yakın
16 Nisan 2015 - 09:09 borsagundem.com

Petrol, ABD kaya petrolü patlamasını hafiflediği işaretleri ile 2015 yılının en yükseğine yakın seviyeden işlem görüyor

Petrol, ABD kaya petrolü patlamasındaki yavaşlamanın arz fazlasını hafifleteceği spekülasyonu ile bu yılın en yükseğine yakın seviyeden işlem görüyor.

Petrol vadelileri, Çarşamba günü yüzde 5.8 arış göstererek yükselişi 5. güne taşımasının ardından New York’ta yatay bir seyir izliyor. Energy Information Administration’ın (EIA) açıkladığı verilere göre ABD’de petrol üretimi geçtiğimiz hafta günlük 20,000 varil düşüş ile 9.4 milyon varile geriledi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, dünya güçlerine İran ile yapılacak bir nükleer anlaşmanın kongrenin incelemesinden geçeceği açıklamasında bulundu.

Petrol, ABD’de hizmet veren sondaj kulesi sayısındaki düşüşün ülkede üretimin yavaşlamasına ve küresel arz fazlasının hafiflemesine yol açacağı sinyalleri ile 8 Nisan’dan bu yana yaklaşık yüzde 12 yükseldi.  EIA, kaya petrolü üretiminin Mayıs ayında düşüş göstereceğini belirtti ve böylece 2013’ten bu yana ilk kez gerileme yönünde bir tahminde bulundu.

Sydney’deki Ayers Alliance Securities baş yatırım yetkilisi Jonathan Barratt, “EIA verisi kaya petrolü arzın daralma olduğuna işaret ediyor. Trend fiyatlardaki yükselişin süreceği yönünde” diye konuştu.

Mayıs vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı, Nymex elektronik işlemlerde, 2 sent yükselerek Singapur saati ile 12:40’ta varil başına 56.41 dolardan işlem gördü. Kontrat Çarşamba günü 3.10 dolar yükselerek 56.39 dolar ile Aralık’tan bu yana en yüksek kapanışı yaptı. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 51 altında seyrediyor. Fiyatlar 2015’te yüzde 5.9 yükseldi.

Haziran vadeli Brent petrol kontratı Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 28 düşüş ile 63.04 dolara geldi. Mayıs vadeli kontratın vadesi Çarşamba günü doldu. Kontrat, 1.89 dolar yükselerek 60.32 dolar oldu. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 5.36 dolar seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)