E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPentagon'dan Türkiye'ye S-400 eleştirisi---

Pentagon'dan Türkiye'ye S-400 eleştirisi

Pentagon'dan Türkiye'ye S-400 eleştirisi
01 Ağustos 2017 - 07:11 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanlığı Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi alma planlarını eleştirdi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Jeff Davis, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 karadan havaya füze savunma sistemi alma planlarından endişe duyduklarını ve bu sistemin NATO'nun kullandığı diğer donanımlara uyumsuzluk gösterebileceğini söyledi.

Davis, Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında, "Genel olarak, müttefiklerin birbiriyle uyum içinde çalışabilen ekipman almasının iyi bir fikir olacağını düşünüyoruz. Birlikte çalıştığımız tüm müttefik ve ortaklarımızın, (NATO) ittifakını daha da ileriye götürecek şeyler satın almasını ve bunlara yatırım yapmasını isteriz" dedi.

Yaklaşık 400 kilometrelik menzile sahip olan S-400 füze savunma sistemi, karadan havaya ateşlenebiliyor ve düşman uçaklarının vurularak düşürülmesinde kullanılıyor.

Şu anda elinde S-400 füze savunma sistemi olan NATO üyesi bulunmuyor. Ancak Yunanistan'ın elinde bir önceki versiyonu olan yine Rus yapımı S-300 füzeleri var. Yunanistan, bu füzeleri NATO üyesi olmayan Güney Kıbrıs'tan satın aldı.

Nisan ayında nihai aşamaya gelindi

Türkiye ile Rusya, Nisan ayında bu sistemi satın almak üzere yaptıkları görüşmelerde nihai aşamaya geldiklerini açıklamıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta içinde yaptığı açıklamada, S-400 konusunda imzaların atıldığını söylemişti.
Türkiye, 2015 yılında Çin'in kazandığı 3,4 milyar dolarlık uzun menzilli füze sistemi ihalesini iptal etmişti.
Türkiye tarihinin en büyük savunma ihalesi olan bu satın alma girişimi, NATO'nun ve ABD'nin tepkisini çekmişti.
Uzmanlar, NATO'nun birbirine entegre hava savunma sisteminin bulunduğunu ve Türkiye'nin S-400'ü satın almasının maliyet, nitelik ve teknoloji transferi gibi birçok teknik sorunu beraberinde getirebileceğini ifade ediyor.
Ayrıca, bu alımın tamamlanması halinde bunun Türkiye'nin NATO ile ilişkilerini yeniden tanımlamak adına attığı bir adım olarak yorumlanabileceği de belirtiliyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet DEMİR01 Ağustos 2017 22:43

    Neden alım yapıldığını anlayabilmiş değilim. Roketsan gibi kurumlarımız varken millileştirme diyerek ürettiğimiz onca şey varken savunma sanayizin güçlülüğüne vurgu yaparken kendi üretimimiz neden yok paramız mı çok geliyor yoksa her yıl bütçe fazlasımı veriyoruz.

  • KILIÇ01 Ağustos 2017 20:19

    sen pkk yı koruma altına al neymişde mütefikmiş .senin yaptıgın düşmanlık olup dostlukla alakanız yok.

  • İdo01 Ağustos 2017 13:46

    Sizin endişe duymanıza bizim doğru yolda olduğumuzu gösterir Siz memnunsanız vay halimize...

  • doğru01 Ağustos 2017 13:21

    yıllarca tsk da yanlış silahlanma yapıldı bizin egosu şişik subaylarımız sayesinde.şu anda tskda hiç bir işe yaramayan raier sistemi var.inşallah s-400 ler bunu değiştirir...

  • koray01 Ağustos 2017 11:52

    s 400 ler nato hava sahasında teknik olarak çalışmaz , boşa para veriliyor.

  • Al haydar yıldırım01 Ağustos 2017 11:50

    Dünyadaki tüm savas ve teröristlarin arkasında ABD ve AB ülkeleri var.hatta Kuzey Kore olayıda danışıklı döğüş .piyasaları hareketlendirmek üzere.Ama ALLAH ın yüce adeleti günü geldiğinde çalışacak ve ABD bunların bedelini ödeyecektir.sen ver silahları madem.Türkiye uyundağı zamanda işine gelmiyor değilmi biz sizin kullanız değiliz.şu chp biraz akıllı davransa bunlar konuşamazlar bile.

  • ☺️01 Ağustos 2017 11:45

    Bunun bir alt modeli Yunanistan'da var onları hiç kimse bir şey demiyor amaç Türkiye'nin güçlü olmaması Türkiye'nin bu konuda zayıf olması Onların işine geliyor şimdi artık daha güçlüyuz şimdi sırada kendi Savaş uçağımızı ürettik mi tamamdır haydi gösterin kendinizi...

  • said01 Ağustos 2017 11:34

    bizde pyd pkk ya verdigin silahlardan endiseliyiz

  • tv01 Ağustos 2017 10:13

    oncakanıt var terörü resmen abd vede uşakları destek veriyor senin biz tost olmadıgını zaten biliyoruz sahtekar yalancı ikiyüzlü abd nekadar kötülük varsa senden çıkıyor büyük şeytan

  • HASAN TOSUN01 Ağustos 2017 09:48

    pkk-pyd ye verdiği silahları türkiyeye vermeyen abd ne yüzle konuşuyor,türkiye abd den iha istedi vermedi,türkiye kendi yaptı,jılan tanksavar füzesini istedi vermedi,pyd ye verdi,türkiyede umtaş tanksavar füzelerini yaptı,iyide oldu artık abd ve ab kuyumuzu kazıp teröristleri besliyor artık bütün silahlarımızı kendimiz yapmalıyız ve dost ülkelerede satmalıyız.uyan türkiye,uyuma su uyur düşman uyumaz

  • ekrem gedikli 01 Ağustos 2017 09:32

    iki yüzlü köpekler dünyayı çıkarlarınız doğrultusunda avucunuzun içine aldınız...

  • asd01 Ağustos 2017 09:16

    sanane lan diyesi geliyor insanın

  • Halkın sesi01 Ağustos 2017 08:00

    Sen PKK ya silah verirken NATO kurallarını ihlal etmedin mi ?

  • fafa01 Ağustos 2017 07:33

    Amerika bize karşı kesinlikle kötü niyetli ,dost ve müttefik gibi davranmıyor.

  • FAFA01 Ağustos 2017 07:28

    Siz verin vermeyiz,başkasından alacağım,alamazsınız .Sizin derdiniz ne?Dostluğunuzu Irak'ta Suriye'de gösterdiniz.