E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Pentagonda Alım ve İdameden Sorumlu Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ellen Lord ile ortak basın toplantısı düzenleyen F-35 Programı Direktörü Korgeneral Eric Fick, Lockheed Martin ile yapılan anlaşmanın hem sipariş edilen uçak sayısı hem de uçakların birim fiyatları bakımından önemli bir adım olduğunu belirtti.
Korgeneral Fick, "Anlaşma 478 uçak için ve 34 milyar dolar değerinde. Bu, ABD ordusundaki üç kuvvet (Hava, Deniz ve Deniz Piyadeleri), uluslararası ortak ve müşterilerimiz için üretilecek 351 F-35A, 86 F-35B ve 41 F-35C uçaklarını kapsıyor." dedi.
Lockheed Martin'den de yapılan yazılı açıklamada, "Bu anlaşma, ABD, uluslararası program ortakları ve dış askeri satış çerçevesinde alıcı ülkeler için 'Lot 12', 'Lot 13' ve 'Lot 14' kapsamında üretilmesi planlanan F-35'lerin tamamını kapsıyor." ifadeleri kullanıldı.
Açıklamaya göre, konvansiyonel iniş-kalkış yapabilen F-35A tipi savaş uçağının birim fiyatı daha önceki partilerde üretilen F-35A uçaklarına göre yüzde 12,8 azalarak 80 milyon doların altına düşmüş oldu.
Kısa pistlere iniş yapabilen ve dikey iniş kalkış yapabilen F-35C ile F-35B uçaklarının birim fiyatlarında ise yüzde 12,7 oranında bir düşüş söz konusu olacağı belirtiliyor.
Alım ve İdameden Sorumlu Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ellen Lord ise geçen ay itibarıyla 440'ın üzerinde uçağın ABD, program ortakları ve alıcı ülkelere teslim edildiğini ve 17 hava üssünde F-35 uçaklarının kullanıldığını ifade etti.
Türkiye'nin F-35 programına katılımı
Türkiye'nin F-35 programındaki durumuna ilişkin herhangi bir değişiklik söz konusu olmadığını belirten Lord, "Türkiye F-35 için yaklaşık 1000 parça üretmeye devam ediyor. Türkiye'nin tedarik zincirindeki sorumlulukları 2020 Mart ayının sonunda transfer edilene kadar üretim devam edecek." dedi.
Türkiye ile ABD'nin çok iyi ikili askeri ilişkileri bulunduğuna dikkati çeken Lord, "Türkiye mükemmel bir tedarikçi." ifadelerini kullandı.
Lord, Türkiye'nin F-35 programına katılımının askıya alınması ile tedarik zincirinden bir aksama olup olmadığı sorusuna "Türkiye oldukça samimi ve yine ifade ediyorum, mart ayında bu parçaların üretiminin devredilmesi sürecindeyiz." diye konuştu.
Akar: F-35 anlaşmazlığı çözülecektir, Patriot alabiliriz
Hulusi Akar: F-35 olmuyorsa milli muharip uçağımızı yapacağız
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
chp ve iyi parti suspus böylemi milletcisiniz.
çok acilen tank, uzun menzilli füze, uçak ve otomobili ne yapıp yapıp yapılmalıdır.bu abd bizim baş düşmanımız olup bunlar bize hiç bir şey vermeyi bırakın bizleri parçalamaya uğraşmaktadırlar.
Milli ve yerli değilde Amerikancı olursak tüm sorunlar ve F35 pürüzü giderilir. O yüzden gerekirse bu güzel ülkemizi dış güçlere ve başta dostumuz Amerikalılara parça parça satmalıyız. Böyle yaparsak yiğit yurttaşlarımızın gözünde en itibarlı ve saygın bir kişi oluruz diye düşünüyorum.
Bizi ilgilendirmez. Biz işimiz ve menfaatleriniz nerede ise oraya bakmalıyız.
2030 YILINI BEKLEMEDEN BİR AN ÖNCE UÇAKLAR ÜRETECEK MİLLİ KURUM/ŞİRKETLERİMİZİ KURUP SERİ ÜRETİME BAŞLAMALIYIZ MÜHENDİSLERİMİZİN F 35 LERDEN ÇOK DAHA HIZLI/FONKSİYONLU UÇAKLAR ÜRETECEKLERİNE İNANIYORUM siyasetçilerimiz de inanmalı bir an önce ilgili kurumları kurmalı
ONLAR SATIN ALDIĞIMIZ F35 UÇAKLARINI TESLİM ETMİYOR İSE BİZ ÜRETTİĞİMİZ/ÜRETECEĞİMİZ UÇAK PARÇALARINI TESLİM ETMEYELİM VER GÜLÜMÜ AL GÜLÜNÜ HİKAYESİNDE OLDUĞU GİBİ
Cehalet olduğunda süper dünya. ABD var karşında. Bir mektup geldiğinde ne edeceksin? Satmazsan almam dedimi bozuk ekonomi ile eldeki malı kime vereceksin. Görmedin mi Halkbank'a ne yaptılar. Borsadaki hali ne durumda...
Adamlar satış yapacak ki kar yapacak. Yeni üretimler yaparak seri üretimde ucuzluk sağlayacaklar. Türkiye başka yere giderse aynı durum gittiği ülke Rusya içinde olacak. Rus silah sanayi para bulacak. Yan ve yedek parçalarla ekonomisi kendini toparlayacak. ABD F35 vermez ise.. kendi kaybedecek. yedek parça yada NATO uyumlulukları gibi. Rusya dundan razı Türkiye'ye mal satayım sanayim canlansın. Satayım bakım onarım vb gelişeyim ar-ge masraflarıma kaynak bulayım. diyor.. Hatta Rusya ortak bile olur Türkıye'ye bazı üretimlerde... Paraya ihtıyacı var. Tedarikçi mal alacak ülkelere.
Türkiye ürettiği 1000 adet parçayı kestiği anda bunların zararı 10 milyar doları bulur.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (06:45)