E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisPatron borsayı sevdi---

Patron borsayı sevdi

Patron borsayı sevdi
11 Ocak 2012 - 00:50 borsagundem.com

Ran Lojistik'in patronu Ramiz Benli, yeniden kendi hisselerinde sık sık işlem yapmaya başladı

Ran Lojistik'te patron Ramiz Benli, neredeyse halka açıldığı günden bu yana kendi hisselerinde yüksek miktarlı işlemler yapıyor. 10 milyon sermayeli şirketi halka açtı kısa sürede 30 milyon liralık satış yapan Benli, şimdi de kendi hisselerinde yoğun alım satıma başladı. "100 bin lot aldım, 200 bin lot sattım" açıklaması yapan Benli'nin hisseleri ise 0,90 lira ile 1.5 lira arasında gidip geliyor. Bu arada şirket, olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine neden olan kamuya açıklanmamış özel bir durumun olmadığını belirtiyor. Yeniden bir lira sınırına gerileyen hissede günlük kayıplar yüzde 10'u buluyor.
2.86 liradan halka satılmıştı
Ran Lojistik, geçen 2010 yılı ekim ayında sermayesinin yüzde 25,2'sini oluşturan 3.2 milyon adet hisseyi, borsadan satış yöntemiyle halka arz etmişti. Halka arzdan da 9 milyon TL'nin üzerinde bir gelir elde edilmişti. Ve halka arzda hisseler 2.86 liradan satılmıştı. Daha sonra Benli, satışa devam etmişti.
 Patron Ramiz Benli, halka arzdan kısa bir süre sonra İİMKB’de 2.5 milyon lot daha hisse satmıştı. Bu satış ile birlikte Benli’nin şirketteki payı yüzde 25’e gerilerken, şirketin halka açıklık oranı yüzde 70’e ulaştı.
Benli, 23 Mart 2010'da da yüklü bir satış gerçekleştirmişti. Merkezi Kayıt Kurulu'na (MKK) kaydettirdiği 2 milyon 150 bin adet hisseyi, bir günde satmıştı. Satış fiyatı ise 4.21-4.54 TL fiyat aralığındaydı. Mart ayındaki satıştan eline 10 milyon lira geçen Benli’nin ikinci yüklü satışla 10 milyon lira piyasadan çekmişti. Yani kısa sürede Ramiz Benli’nin cebine 30 milyon liraya yakın para girdi.  
Hani yabancı ortak geliyordu
Halka arz sonrası borsaya sürekli açıklama gönderen Patron, ‘ABD’li yabancı ortak geliyor’ açıklamasıyla yatırımcıları çekebilecek en önemli havucu uzattı. Ardından yüzde 57 oranında bedelsiz sermaye artırımı yapacağını açıklayan şirket, olumlu açıklamalarla hisseyi 5 lira seviyesine kadar çekmeyi başardı. 
www.borsagundem.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tanerri12 Ocak 2012 18:26

    baba merak etmeyin 12 martta imtiyazlı pay olayı ortadan kalkıyor. ozamandan sonra ak koyun kara koyun ortaya çıkacak. bakalım böle kafana göre alıp satabilecen mi , bedelli bedelsiz yapabilecenmi çok az kaldı.

  • art11 Ocak 2012 10:44

    ramiz benli, borsadan medet uman züğürt patronlardan. ran lojistik ticaretten 9 ayda 6,7 trilyon tl(eski parayla) zarar etmiş. bu zarar nerden çıkacak, borsa sağ olsun.

  • kanun11 Ocak 2012 09:12

    yeni türk ticaret kanununda halka arz fiyatı konusunda, halka arz sonrası 5 yıl içinde küçük yatırımcıların izahnamedeki fiyatlamadan farklı zarar görmesi durumunda, bedelli sermaye artırımına karşı, patron alım satım işlemlerine karşı çok acil, koruyucu maddeler lazım. halka açılmak = ne kadar şeffaf olursa sermaye piyasasına o kadar güven duyulur ve birikimler reel ekonomiye akar. ne kadar sabun değerleme ile katekulli işlemlerle borsaya açılma olursa o kadar kumarhane algısı oluşur. borsacı = dolandırıcı gibi algılanır. yeni kanunla bu yanlışlıklar kökten çözülmeli...

  • ceemal10 Ocak 2012 23:08

    bu paraları çocuğunuza çoluğunuza yedirdin haram olsun

  • ahmet10 Ocak 2012 20:21

    bu ülkede yasalar çalışmalı. 2009 yılı Kasım ayında halka arz fiyatı ile şu anki borsa fiyatı arasında, izahnameden bu güne yapılan fiyat tespit yanlışlığına karşı yatırımcıların zararını bir kanun çıkartılarak karşılanmalı. hileli fiyat tespitleri ile ülkede sermaye piyasalarına güvensizlik aşılanması engellenmeli. Yoksa borsa kumarhane olmakdan öte halkta değer bulmaz. sonay arkadaşımızın bahsettiği gibi patronlar şirketin başında olup tüm özel durumları bildiğinden, içerden öğrenen ticareti yapmamaları için belirli kurallar çerçevesinde, cezai yaptırımları olacak bir yönetmeliklerle alım satım yapabilmeli. yoksa bu halkın birikimlerine yazık oluyor. halka açılmak kar ortaklığını paylaşmak olmalı. şirketin içinde her türlü gizli sırları bilip, 3. şahısları, küçük tasarrufları ütmek olmamalı.

  • sonay10 Ocak 2012 17:31

    galip cami yaptırıyormuş. bu adamda kilise yaptırsın bari. o zaman avrupaya daha kolay tır gönderir. Borsada şirket patronlarının alım satım işlemlerine çok ciddi kural getirilmeli. Yönetimdeki kişiler en az 6 ay önceden ne kadar alıp, ne kadar satacağını şeffaf şekilde kamuoyuna ilan etmeli ve sözünde durmadığı zaman ceza verilmeli. (alış satış tutarının % 10 unu yatırımcı koruma fonuna v.b. gibi). o zaman borsa daha şeffaf olur ve yatırımcılar patron manipülasyonlarından kurtulur.. bu ne yaa. sanki kumarhanede işlem yapıyoruz.

  • SEMA10 Ocak 2012 12:05

    BorsaGundemın bu habere degınmesı cok guzel olmus. Bende o donem yatırımcılar arasındaydım.Ranlonun ınternet sıtesınde ınanılmaz haberler yazıyordu, bedelsiz beklentılerı yuksektı, yabancı ortaklar havada ucusuyordu. Sonra Ramız bir gunde hıssenın belını buktu.3 kurusluk sırketını 33 kurusa sattı. Bu taktıgı artık butun patronlar yapıyor.Halka arz yapıp,yalan dolan haberlerle,beklentılerle hisselerı pahalı pahalı satıyor zekı cocuklar

  • aracı kurum10 Ocak 2012 11:02

    bu firmaları halka açan aracı kurumların hiç mi suçu yok. borsaya gelip yatırımcılara bedelli yapan veya çok ciddi düşüş yapan hisseleri kim değerleme yapmış, lütfen o konuda da çalışma rica ediyoruz. bunun aracısının hiçmi suçu yok. madem 2009 da 3 lira idi, şimdi neden 1 lira. 2009 da 1 liradan halka açılsaydı da hiç kimse zarar görmeseydi?. kim yaptı bunun fiyat değerlendirmesini, o kişilerin hiçmi suçu yok?

  • tekin10 Ocak 2012 10:29

    türk ticaret kanununda bu tür patronların yaptığı için ne tür bir hile olduğu mutlaka tanımlanıp, kanunlarda ceza maddesi olarak yer almalı. yapılan işin mutlaka hapis suçu ile tanımlanması gerekiyor. nitelikli dolandırıcılık bu yapılan iş. ama kılıfına uydurulup adına halka açılmak deniyor.

  • hakan10 Ocak 2012 09:59

    bunların hepsini silivriye göndereceksin

  • iyi mal çaktı yayınlayın .09 Ocak 2012 23:25

    ranlo grafiğini lınere çevirip tepeden düşen trendini çekın .trendın paralelını dibe atın.ortaya çıkan kanal ranlonun ayak izleridir.

  • ilhan09 Ocak 2012 21:51

    borsa = kumarhane

  • iyi mal çaktı yayınlayın .09 Ocak 2012 20:31

    grafiği lıner yapın trendi atın .gürun patronun mıllete nasıl mal yedırdıgını

  • zeki09 Ocak 2012 19:42

    akıllı adamı severim...yabancı yatırımcı gelecekmiş:)))tam da küçük yatırımcının arzu ettiği haberler bunlar:)))helal olsun diyorum...takdir ettim valla

  • karadagismail09 Ocak 2012 18:50

    2 sene önce aldım 100 lot %50 zarar yazdırdı latek aldım bir o kadarda o kamyonculara dikkat )))) fena ezerler artık temettü vermeyen kagıtla işim olmaz (tupraş,ford.arçeli toaş)bunlara ve oyak çimentolara odaklanın))) ytd değil

  • garip09 Ocak 2012 16:54

    böyle patronların tutuklanması gerekmiyormu. hani nerde türk ticaret kanunu. ran lojistikte paraları çalınan yatırımcıların günahı neydi. bu bir nevi hırsızlık. nitelikli dolandırıcılık. halka açılmak bu mu?