E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakPaşabahçe yeniden ihaleye çıktı---

Paşabahçe yeniden ihaleye çıktı

Paşabahçe yeniden ihaleye çıktı
27 Mart 2012 - 15:09 borsagundem.com

Tekel'in İstanbul'daki en değerli arazisi Paşabahçe fabrikası yeniden satışta. Talipler arasında Irak'tan gaz getirmeye niyetli Siyah Kalem var.

Tekel’in İstanbul’daki en değerli arazisi olan Beykoz Paşabahçe’deki fabrika binasının da içinde bulunduğu arsa yeniden satışa çıktı. İhaleye 5 firma teklif verdi. Teklif veren firmalar arasında son dönemde birçok ihalede adı duyulan Siyah Kalem Mühendislik de bulunuyor. Siyah Kalem Mühendislik son olarak Irak’tan doğalgaz getirmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndan (EPDK) izin aldı. Tekel’in içki fabrikasına teklif veren diğer firmalar ise Özyazıcı İnşaat Elektrik, Torunlar Gayrimenkul, Fernas İnşaat, Asitane Gayrimenkul.
Tekel’in Paşabahçe’deki içki fabrikasının ilk özelleştirme ihalesi 2009’da yapıldı. Özelleştirme İdaresi bu ihalede gelen teklifleri değerinin altında bulunca iptal etti. Aynı yıl ikinci bir ihale açıldı. Burada en yüksek teklifi As Asya Gayrimenkul şirketi verdi. Bu şirketin Tekel’in fabrikasını el altından satmaya çalıştığına ilişkin haberler çıktı.
Siyah Kalem Seyrantepe ile tanındı
Arsayı 303 milyon liraya aldığı, 375 milyon liraya satmak istediğine ilişkin haberler basında yer aldı. Ancak şirket parayı ödemedi ve ihale iptal oldu. Tekel’in fabrikası için bu yılın şubat ayında tekrar ihale açıldı. Eski içki fabrikasının da bulunduğu arsa, iskele-rıhtım ve dolgu alanıyla birlikte 49 yıllığına devredilecek.
Beykoz’daki içki fabrikasına teklif verenler arasında yer alan Siyah Kalem Mühendislik’in ortakları Cengiz Özdemir, Ayşe Özdemir ve Güngör Tortop’tan oluşuyor. Şirket Eren Talu’nun inşaatı bırakmasının ardından Seyrantepe ihalesi ile kamuoyunun gündemine gelmişti. Galatasaray’ın Seyrantepe’de yapacağı stata tek teklifi Siyah Kalem Mühendislik vermişti. Siyah Kalem şirketi daha sonra Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun düzenlediği KÜMAŞ ihalesine de katıldı, 285.5 milyon dolarla en yüksek teklifi verdi. Siyah Kalem şirketi son olarak Irak’tan doğalgaz getirmek için EPDK’ya başvurdu. 14 milyar metreküp doğalgazı 2014 yılından itibaren Türkiye’ye getirmek için başvuru yapan şirketin bu talebi kabul edildi. Öte yandan Irak’tan doğalgaz getirmek isteyenler 9 Nisan’a kadar EPDK’ya başvurabilecek. NEŞE KARANFİL / Radikal

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)