E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıParite düşüşünü sürdürüyor---

Parite düşüşünü sürdürüyor

Parite düşüşünü sürdürüyor
11 Mart 2015 - 14:22 borsagundem.com

Euro, AMB'nin ülke tahvili alım programına bu hafta başlaması ile şimdiye kadarki en sert çeyrek dönemlik düşüşü kaydetmeye hazırlanıyor

Euronun dolar karşısındaki düşüşü şimdiye kadarki en büyük çeyrek dönemlik kayıp yolunda ilerlerken, son günlerdeki sert düşüşte Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) ülke tahvili alımlarına başlaması üzerine tahvil faizlerinin rekor düşük seviyelere gerilemesi başrol oynuyor. 

Euro bu yıl yüzde 13 kayıp yaşarken, tüm zamanların en büyük çeyrek dönem kaybı olan ve kredi krizi sonrasında yaşanan 2008 yılı üçüncü çeyreğindeki yüzde 10.6'lık düşüşü geride bırakmış durumda. Euro ayrıca AMB Başkanı Mario Draghi'nin enflasyonu hedefe ulaştıracaklarına yönelik sözlerini yinelemesi ve toplam 1.1 trilyon dolar tutarına ulaşması planlanan parasal genişlemenin (QE) ilk adımının atılması ile 12 yıla yakın bir sürenin en düşüğüne geriledi. 

Danimarka'da bulunan Saxo Bank A/S döviz strateji şefi John Hardy, "QE Avrupa tahvil faizlerini düşürüyor. İnsanlar ya hisse almak ya da Euro Bölgesi piyasasından çıkmak için tahvillerini satıyor. Herkes güçlenen dolarla yaşanan ivmede birikim yapmak istiyor" dedi. 

Euro yüzde 1.1 gerileyerek New York saati ile 06:19'da 1.0586 dolar olurken, gün içinde Nisan 2003'ten bu yana en düşük seviye olan 1.0580'i gördü. 19 ülkenin ortak para birimi yen karşısında 128.50 yen ile Ağustos 2013'ten bu yana en düşüğe dokunmasının ardından yüzde 0.7 aşağıda 128.63'te seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)