E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Londra'da yayımlanan Arapça Şark-ül Evsat gazetesinin 14 Nisan tarihli sayısında çok ilginç bir iddia ortaya atıldı. Buna göre Suriye'de sokakların karışması üzerine bazı İranlı liderler, parasını başta Türkiye olmak üzere Pakistan, Türkmenistan, Endonezya ve Malezya gibi ülkelere kaçırdı. Bu da İran yönetimini olayları kontrol altına almak için hızlı davranmaya zorladı.
Gazetenin İranlı muhafazakârlar ile çok yakın ilişkiye sahip bazı mali kaynaklara dayandırdığı iddiasında, "Çok sayıda muhafazakâr lider, rejimin çökmesinden korktuğu ve Arap dünyasındaki protesto dalgasının İranlıları sokaklara dökebileceğini düşündüğü için, son günlerde İran dışına milyonlarca dolar kaçırdı".
180 MİLYON DOLAR ÜÇ TÜRK BANKASI'NA
Gazete özellikle İran’daki derin endişe, aşırılıkçı kesimden ve özellikle de dini lider Ali Hamaney’e yakın olan çoğu isim ve devrim muhafızlarının, İran bankalarındaki paralarını Türkiye, Pakistan, Türkmenistan, Endonezya ve Malezya'ya kaçırdı.
Habere konu olan mali kaynaklara göre, üç Türk bankasına yetkililerin Sibah bankasındaki hesaplarından 180 milyon dolar aktarıldı.
220 MİLYON DOLAR İSE ENDONEZYA VE MALEZYA'YA
Aynı kaynaklara göre 220 milyon Dolar ise Mileli ve Sadırat bankalarındaki hesaplardan Endonezya ve Malezya’daki iki bankaya havale edildi. Üstelik İran’dan kaçırılan paraların sahipleri arasında Merkez Bankası'ndan üst düzey yetkililer ve Hamaney’in ofisine bağlı insani yardım kurumlarının önde gelen isimleri de bulunuyor.
Bu kurumların arasında, Savaş Kurbanları Kurumu, Şehitler Kurumu ve İmam Humeyni Yardım Kurumu gibi kurumlar var. Güvenilir mali kaynaklar, bu kurumların çoğunun müdürlerinin paralarını İran’dan kaçırdıklarını teyit ediyor.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (23:35)