E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÖzilhan televizyon üretimine soyunuyor---

Özilhan televizyon üretimine soyunuyor

Özilhan televizyon üretimine soyunuyor
03 Şubat 2011 - 08:48 borsagundem.com

Çinli televizyon üreticisi Hisense'ın satış ve pazarlama haklarını alan Tuncay Özilhan, şimdi de üretim için masada

Çinli televizyon üreticisi Hisense'ın satış ve pazarlama haklarını alan Tuncay Özilhan, şimdi de üretim için masada. Anlaşma sağlanırsa Özilhan, TV üretiminde Koç ve Zorlu'ya rakip olacak
Dünyanın en büyük televizyon ve Led ekran üreticilerinden biri olan Çinli Hisense markasını geçtiğimiz ay Türkiye'ye getirerek satış ve pazarlama faaliyetlerini yapan Anadolu Grubu'nun patronu Tuncay Özilhan, şimdi de üretime geçmek için masaya oturdu. Özilhan böylece Türkiye'nin en büyük televizyon üreticilerinden Zorlu Grubu'na ve Koç Grubu'na rakip olacak.
DETAYLAR GÖRÜŞÜLÜYOR
Ortak üretim konusunda SABAH'ın sorularını yanıtlayan Özilhan, görüşmelerin yapıldığını belirterek detaylar konusunda anlaşma sağlanması halinde üretime geçileceğini belirtti. Özilhan, 2009 yılında 1.100.000 adet olan düz ekran televizyon üreten Hisense ortak üretimin gerçekleşmesi halinde Anadolu Grubu şirketlerinden Antek Teknoloji ile işbirliğine gidecek. Hisense Grup Başkan Yardımcısı Lan Lin, distribütörlük anlaşmasının imza töreninde yaptığı açıklamada Türkiye'den çevre ülkelere ihracat yapmak için yatırımı düşündüklerini söylemişti.
DÜNYADA İLK 10 ARASINDA
2005 yılında elektronik sektörüne Antek Teknoloji ile giren Anadolu Grubu bu konuda altı yıllık bir birikime sahip. Anadolu Grubu, Çin'in en büyük markalarından Hisense markasını Türkiye'ye getirerek, satış ve pazarlama faaliyetlerine bir süredir devam ediyor.
Düz panel TV'de ilk 10'da
ÇİN'DE yüzde 15'lik bir pazar payı ile düz panel televizyonda sektör lideri olan Hisense, aynı zamanda global düz panel televizyon pazarında da yüzde 5'lik bir pazar payı ile ilk 10 arasında yer alıyor. 2009 yılı toplam cirosu 8.2 milyar dolar olan Çinli üretici Hisense'in, Avustralya, Avrupa, İsrail ve Amerika'da halihazırda yatırımları bulunuyor. Türkiye'de pazara girişin yapılması halinde şirketin girdiği beşinci coğrafya Türkiye olacak.
Sabah

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)