E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriOYAK'tan inceleme açıklaması---

OYAK'tan inceleme açıklaması

OYAK'tan inceleme açıklaması
18 Mart 2011 - 08:29 borsagundem.com

OYAK, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından grup şirketlerine yönelik yapılan incelemelerin sadece kendileriyle sınırlı olmadığını açıkladı

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından grup şirketlerine yönelik yapılan incelemelerin sadece kendileriyle sınırlı olmadığını açıkladı.

Kurumun bütün halka açık iştiraklerinin serbest piyasa koşullarında faaliyet gösterildiği öne sürülen açıklamada, ayrıca OYAK ve şirketlerinin SPK'nın ve dünyanın dört büyük bağımsız denetim firmaları tarafından da denetlenen, kurumsal yönetim ilkelerine uygun şirketler olduğu dile getirildi.

OYAK'a bağlı bir şirkette üst düzey görevde bulunduğu öğrenilen bir kişi, devletin bazı kurumlarına şikâyette bulunarak şirketler arasında bazı usulsüz ticari ilişkilerin yaşandığını ihbar etmişti. Yapılan bu girişimle de bazı şirketlerin zarar ettirildiği öne sürülmüştü. Özellikle çimento şirketlerinin kullandıkları kâğıt torbaları piyasadan belirli fiyatlardan alım yaptığını, ancak alınan yeni kararla birlikte bu alımların OYKA adlı OYAK'ın başka bir şirketinden yapılması talimatı verildiğini iddia etmişti. OYAK, bünyesinde 30'dan fazla şirket faaliyetini sürdürüyor. Bu şirketlerden özelleştirmeden alınan Erdemir, Adana Çimento, Mardin Çimento, Ünye Çimento, Aslan Çimento, Tukaş ve Hektaş gibi markaların hisse senetleri ise İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)