E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisOYAK denetim dışında bırakıldı---

OYAK denetim dışında bırakıldı

OYAK denetim dışında bırakıldı
09 Ekim 2012 - 08:06 borsagundem.com

Yeni TESEV raporuna göre, Sayıştay Yasası’ndaki değişiklikle onlarca kurum denetim dışında bırakıldı

Yeni TESEV raporuna göre, Sayıştay Yasası’ndaki değişiklikle, OYAK’tan Jandarma’ya, MKEK’ten Savunma Sanayi Fonu’na onlarca askerî kurum Meclis’in denetimi dışında bırakıldı. Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV), “Zayıf Kalan Meclis İradesi: Sayıştay Yasası’nda askerî harcamaların denetim sorunu” raporunu açıkladı. Raporu hazırlayan Taraf gazetesi Ankara Temsilcisi Lale Kemal, Sayıştay Yasası’nın Denetimin Genel Esasları başlıklı 35. maddesinde yapılan değişikliğin, Sayıştay’ın etkinliğini önemli ölçüde ortadan kaldırdığını söyledi. 
HAZİRAN AYINDA DEĞİŞTİRİLDİ
MazlumDer Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ve KONDA Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan Erdem’in de konuşmacı olarak katıldığı toplantıda konuşan Lale Kemal, Sayıştay’ın denetim yapmakla yükümlü olduğu kamu kurumları arasında, askerî kurum ve kuruluşların da yer almasının önemli bir reform olduğunu söyledi. Haziran'da yasada yapılan değişikliğin Sayıştay denetçilerini, “sivil kurumların icazeti olmadan hiç bir denetim yapamaz” hâle getirdiğini belirten Kemal, şöyle devam etti: “Hükümetin, Sayıştay Yasası’nda yapmış olduğu son değişiklik, demokrasi açısından çok önemli olan kamu kurumlarının Sayıştay tarafından denetiminin etkinliğini önemli ölçüde ortadan kaldırdı, Sayıştay’ın varlık nedeni olan bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkesine darbe indirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)