E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakOtopark sorununa neşter---

Otopark sorununa neşter

Otopark sorununa neşter
08 Nisan 2012 - 08:32 borsagundem.com

Büyükşehir Belediyesi'nin üzerinde çalıştığı yeni yönetmelik 400 metrekare üzerindeki binalara, otopark şartı getiriyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'daki otopark sorununu çözmek için yeni bir yönetmelik hazırladıklarını belirterek, "400 metrekare üzerinde yeni binalara kesinlikle para yatırarak değil, mutlaka otopark yapma gerekliliğini getiren bir düzenleme. Yapmayan ruhsatını alamayacak" dedi. Eyüp Haliç Sahil Parkı ile Bahçıvanlık Kurs Merkezi binası açılışı ve sertifika dağıtım törenine katılan Topbaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Topbaş, Başbakan Erdoğan'ın "yeni yapılacak evlerde garaj mecburiyeti" açıklamasını hatırlatan bir gazeteciye, "Bir yönetmelik hazırladık. 400 metrekare üzerinde yeni binalara kesinlikle para yatırarak değil, mutlaka otopark yapma gerekliliğini getiren bir düzenleme. Yapmayan ruhsatını alamayacak" dedi. Kasımpaşa'da, Beyoğlu Belediye Başkanlığı döneminde bir vatandaşı otopark yapması için teşvik ettiğini, ancak arabaların bu otoparkı kullanmaması üzerine o kişinin yerini bir atölyeye çevirdiğini anlatan Topbaş, bu bölgede Okçular Tekkesi restorasyon çalışmaları kapsamında büyük bir otopark alanı da oluşturulacağını aktardı. Topbaş, genel olarak otopark konusunun ihmal edildiğini vurgulayarak, "Bir taraftan da bu bölgelerin otopark ihtiyacının karşılanması gerekiyor. Planlarımıza bunu zaten yerleştiriyoruz. Belediye olarak İstanbul'da mevcut otopark haritalarını çıkardık. Yenileri de ilave ediyoruz" diye konuştu.
EVİN ÖNÜNE PARK ANLAYIŞI
Topbaş, şunları söyledi: "Eski bir şehirdeyiz. Yeni kurulan alanların bile çok düzenli gelişmediğinin farkındayız. Varolan yönetmeliğin gereği olarak yeni yapılarda otoparkların yapılması gerekiyor. Eski yapılar var. Bunlar için de bölgesel parklar çalışmamız var. İspark zaten bunu yapıyor. Ancak bir yandan da insanımız, kamyonunu, kamyonetini evinin önüne park etmek istiyor. Böyle bir anlayış olmaz. Burada ilgili kurumların da hassasiyet göstermesi gerekiyor. Zaten bizim kent trafiği yönetimiyle ilgili yetki konusunda bir talebimiz var. Ankara'da İçişleri Bakanlığı toplantısında özellikle trafik kontrol sistemlerindeki EDS ve benzeri sistemleri geliştirmek için bazı yetkilerin kanuna konmasını arzu ettiğimizi söyledim. Yine bizim arabanın nerede park ettiğini, nerede durduğunu, park edilme alanlarının nereler olduğunu rahatlıkla merkezden görebilecek ve sisteme otomatik olarak girebilecek bir çalışmamız var."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)