E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOrban: Bizi övmeniz işinize yarar---

Orban: Bizi övmeniz işinize yarar

Orban: Bizi övmeniz işinize yarar
01 Temmuz 2017 - 10:47 borsagundem.com

Türkiye-Macaristan İş Forumu’nda konuşan Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Türk işadamlarına, "İş yapmak istiyorsanız Macarlara ders vermeyin. Övmeniz işe yarar” diye konuştu.

Türkiye-Macaristan İş Forumu, iki ülkenin başbakanlarının katılımıyla yapıldı. Başbakan Binali Yıldırım daha çok ticaret için vize kolaylığı isterken, Macaristan Başbakanı Viktor Orban da Türk işadamlarına “İş yapmak istiyorsanız, Macarlara ders vermeyin” tavsiyesinde bulundu.

Macaristan Başbakanı Orban, yaptığı konuşmada Türkiye ile Macaristan’ı kıyasladı. Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu, hem yüzölçümü, hem de nüfus anlamında Türkiye’nin 8 kat büyük olduğunu belirten Orban, “Türkiye 80 milyonluk nüfusla 140 milyar dolarlık ihracat yapıyor. Macaristan’ın nüfusu ise 10 milyon, ama 110 milyar dolar ihracat yapıyor” dedi. Macaristan’ın birçok Nobelli bilim insanına sahip olduğunu, icatlarının bulunduğunu asayiş ve hukuk açısından güvenli ve öngörülebilir bir ülke olduğunu söyleyen Orban, işadamlarına da tavsiyede bulundu. 
Macaristan Başbakanı Orban şunları söyledi: 
“İş yapmak istiyorsanız, Macarları provake etmeyin, ders vermeyin. Macarlar da Türkler gibidir. Biri Macarlara ders vermeye kalkarsa, kirpi olurlar. Saygı duyun. 10 milyonluk ülkeyiz, ancak bin yıllık bir geçmişimiz var. Övmeniz işe yarar. Macarlarla ilgili bildiklerinizi ifade edin. “

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ozgur02 Temmuz 2017 01:28

    Vay bee biz ki kıskanılan ülkeyiz! Şu Macarların yaptığı ihracata bak, bizden kaç kat ilerdeler, her tarafları kalkabilir haklarıdır...

  • Candarlı01 Temmuz 2017 23:53

    Macarlar Avrupa Hun Türklerinin torunlarıdir. En büyük kaganları Attila dır. Bugün Türkiye ve Macaristan da Atilla ismi kullanılan isimlerden dir. Macar devletin in 1600 yıllık geçmişi vardır.

  • Sırf bu haber için araştırdım01 Temmuz 2017 23:14

    Cidden 110 milyar ihracat yapıyor macaristan genellikle makine sanayi ürünleri ihraç edyor

  • Osmanlı01 Temmuz 2017 22:48

    Bu kadar aşağılanma karşısında iş adamları ve hükümet ne cevap verdi acaba?

  • Ckync01 Temmuz 2017 20:17

    Terörle ugrasta bir goreyim senin hava ni. Bizim teröre harcadığımız parayı sen üretime yatırıma harciyorsun serefsiz. Birde gelip burda ovunuyorsun. Sartlar esit olsun da capini cevrenle carpip karekokunu alalim senin. Terör bitsin görüşelim senle. AB ve sen teröre destek vermesen neler olduğunu gorursun

  • mahmut01 Temmuz 2017 19:43

    doğru tespit.macarları kızdırmaya gelmez

  • ahmet engin01 Temmuz 2017 16:11

    g kalmış. doğruyu yakında öğrenir.

  • candarlı01 Temmuz 2017 12:59

    Oğuz Türkleri islam' ın, Macar Türkleri de Hristiyanlığın kalkanı oldu. İki Türk boyu işbirliği ile Avrupa da daha iyi bir yer edinebilir.

  • yuh01 Temmuz 2017 11:32

    macaristan in urettigi ne var ki 110 milyar ihracat yapiyor.sasirdim.