E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinÖnce süpürge sonra ütü---

Önce süpürge sonra ütü

Önce süpürge sonra ütü
05 Şubat 2012 - 09:13 borsaningundemi.com

Homend Genel Müdürü Hakan Koçer, 'Bir ev kurulurken ilk süpürge, sonra ütü alınıyor” dedi.

Homend Genel Müdürü Hakan Koçer “Kriz dönemlerinde çay-kahve makinesi, fritöz ve pişirme cihazı satışları artıyor, tıraş makinesi düşüyor. Bir ev kurulurken ilk süpürge, sonra ütü alınıyor” dedi.
HOMEND Genel Müdürü Hakan Koçer, “Türkiye’de küçük ev aletleri pazarı 2 milyar TL büyüklüğünde. Burada en büyük payı olan ürün elektrikli süpürge. Önce olmazsa olmaz eşyalar alınıyor. Türkiye’de bir ev kurulurken önce elektrikli süpürge alınıyor. Türkiye’de yıllık satış adedi 3 milyon. İkinci sırada ütü var. Yılda 2.5 milyon ütü satıyor. Kesici, doğrayıcı, mikser gibi gıda hazırlayıcı ürünlerin toplam satış adedi 2 milyon kadar. Türkiye’de yılda 1.5 milyon çay-kahve makinesi, 1.8 milyon su ısıtıcı, 1.4 milyon da tost makinesi satılıyor” dedi.
Küçükler olumlu etkileniyor
2011’in sonlarına doğru dövizin yukarı yönlü hareketi nedeniyle kâr marjlarının eridiğini ve kasım ayında zam yapmak zorunda kaldıklarını belirten Koçer, sektör genelinde küçük ev aletlerinin krize karşı reaksiyonlarını şöyle anlattı: “Çay-kahve makinesi satışları artıyor. Elektrikli tıraş makinesinde gerileme yaşanıyor. Bu erkeklerin daha çok işsiz kalmasıyla alakalı olabilir. Çalışmayan kişi tıraş olma gereği görmüyor olabilir. Sağlıklı yaşam çağrılarına rağmen fritöz satışı artıyor. Pişirme cihazlarında da artış var. Elektrikli küçük ev aletleri genel olarak kriz dönemlerinde çok etkilenmiyor. Tam tersi evde geçirilen vakit arttıkça evle ilgili veya evde yapılacak şeylere odaklanma görülüyor.”
Şarap açacağı çok sattı
Ar-Ge’ye ve tasarıma önem verdiklerini belirten Koçer, şu anda piyasada satılan 63 farklı ürünleri olduğunu söyledi. 2012 sonunda 86 ürüne ulaşacaklarını belirten Koçer, “Bunlar çeşitli ütüler, elektrikli süpürgeler, mutfak aletleri, kişisel bakım ürünleri, şarap açacağı gibi ürünler. Yılbaşında hediye olarak şarap açacağı çok sattı” dedi. Üretimin bir kısmının Hong Kong’da bir kısmının da Türkiye’de gerçekleştiğini vurgulayan Koçer, Türkiye’nin payının artacağını söyledi.
‘A sınıfı enerji’ye erken geçiş yaptı şikayet edildi
HAKAN Koçer, A sınıfı enerji uygulamasıyla beyaz eşyalarda elektrik tüketiminin 5’te 4 azaltıldığını hatırlatarak şunları anlattı: “Biz de küçük ev aletlerinde aynı şeyi yapmak istedik. Elektrikli süpürge, su ısıtıcısı, tost makinesi gibi elektrikli ürünler ev içinde toplam elektrik tüketiminde önemli bir paya ulaştı. Beyaz eşyada A sınıfı, B sınıfı enerji standardını belirleyen Avrupa Birliği (AB). Fakat AB’de elektrikli küçük ev aletleriyle ilgili standart yok. Biz de ürünlerimizi Alman TUV Rheinland firmasının laboratuvar sonuçlarıyla sertifikalandırdık. Sonra bu A enerji sınıfı standardımızı reklamlarımızda kullanmaya başladık. Bizi
Reklam Özdenetim Kurumu’na şikayet etmişler.”
İTÜ’lü öğrenci yurtdışı çıkış modelini yapıyor
ŞU anda Türkiye’de elektrikli küçük ev aletlerinde yüzde 1.5 civarında pazar payına sahip olduklarını, yüzde 3’e ulaştıklarında yurtdışına açılacaklarını belirten Hakan Koçer, “AirTies’da çalışırken yurtdışına gidiş modelini, Harvard’da yüksek lisans yaparken bize bir aylığına staja gelen Çinli bir öğrenciye yaptırmıştık. Şimdi İTÜ’lü bir öğrenciye Homend’in yurtdışına açılma modelini yaptırıyoruz. Bu yılın sonunda bitecek. Bize uygun yaş, nüfus, pazar özelliklerini dikkate alarak bu çalışmayı yapıyor” dedi. Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)