E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıOmikron belirsizlikleri piyasalarda endişe yaratıyor---

Omikron belirsizlikleri piyasalarda endişe yaratıyor

Omikron belirsizlikleri piyasalarda endişe yaratıyor
31 Aralık 2021 - 08:35 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 39.681 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 139 kişi olduğu açıklandı.

 Altın cinsinden mevduat hesaplarından dönüşüm fiyatı üzerinden TL'ye çevrilen mevduat ve katılma hesaplarında tevkifat oranı %0 olarak uygulanacak.

ABD Başkanı Biden ile Rusya Devlet Başkanı Putin telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Ukrayna olmak üzere iki ülke arasında son dönemde gerginliğe neden olan konular ele alındı. Biden, Ukrayna'ya yönelik muhtemel bir askeri adım konusunda Rusya Devlet Başkanı Putin'e uyarıda bulundu ve gerginliği düşürme çağrısı yaptı.

Pentagon, Kovid-19 testi üretiminde kullanılan nitroselüloz membran üretimi için MilliporeSigma şirketi ile 136,7 milyon dolarlık sözleşme imzaladı.

Epgis, pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde 31 Aralık'tan itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 68 kuruş zam yapıldığını duyurdu.

Ne Olacak?

• Yurt içinde Kasım Ayı Dış Ticaret Dengesi açıklanacak.
• Almanya, Fransa, İtalya Piyasaları tam gün kapalı olacakken, Rusya ve İngiltere Piyasaları yarım gün kapalı olacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalarda Noel haftası nedeniyle işlem hacmi düşük seyrediyor. Korona virüste omikron kaynaklı belirsizliklerin artarak devam etmesi piyasalarda ise endişe yaratıyor.
Kurdaki yükseliş sonrasında sanayi sektörü payları önderliğinde geçtiğimiz gün BİST100 endeksi güne pozitif başlangıç yaptı. Vade sonu olması, yıl başı tatili nedeniyle çıkışların hızlanıp, hafta sonu riskini alınmak istenmemesi algısıyla endeksteki pozitiflik sınırlanarak, BİST100 1.860 seviyesini test etti. BİST100 endeksi haber ver veri akışının yoğun olmadığı işlem gününü negatif tamamladı.
Dolar / TL tarafında ise yüksek volatilite sürmeye devam etti. Güne 12,40’lı seviyelerden başlayan Dolar / TL kuru 13,43 seviyesini gördü.

Yabancılar geçtiğimiz hafta 570 milyon dolarlık hisse, 94 milyon dolarlık DİBS sattı. TCMB tarafından açıklanan veriler kapsamında, bir önceki haftaya göre yurt içi yerleşiklerin pariteden arındırılmış döviz mevduatı 1,5 milyar dolar arttı. Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 1,2 milyar dolar artarak 239,0 milyar dolara yükseldi. Geçen hafta pariteden arındırılmış gerçek kişilerin döviz mevduatı 136 milyon Dolar azalırken, tüzellerin 1,6 milyar dolar arttı.

Herkese sağlıklı, mutlu, bol kazançlı seneler dileriz. 

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Perşembe 2.034 - 2.149 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.038 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 37.842 azalarak 62.329 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.082 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 2.070’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.150 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.020 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.070 ve 2.100 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.020 ve 1.980 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Altında Noel çıkışı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)