E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖğretmenlerin durumu ne olacak?---

Öğretmenlerin durumu ne olacak?

Öğretmenlerin durumu ne olacak?
04 Haziran 2014 - 11:22 borsaningundemi.com

Okulların kapanmasına sayılı günler kala, eğitim camiasında 'görevden alma' ve 'tayin' endişesi yaşanıyor

Kamuoyunda dershanelerin kapatılmasını öngören Yasa olarak bilinen, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapan 6528 sayılı Kanun gereğince, bir okulda 4 yıl ve üzeri müdür, müdür başyardımcısı ve yardımcısı olarak görev yapanların, görev süreleri 13 Haziran Cuma günü itibariyle sona erecek.

Görev süresi 4 yıldan az olanların ise bu sürenin tamamlanmasını takip eden ilk ders yılının bitimi itibarıyla başka bir işleme gerek kalmaksızın sona erecek.

3 BİN GİDECEK, 13 BİN YERİNDE KALACAK

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, 6528 Sayılı Yasa Gereği Atama Yönetmeliği hazırlandığını ve bunun da 13 Haziran'da yürürlüğe gireceğini belirtirken, okulların kapandığı gün yaklaşık 16 bin okul müdür, müdür baş yardımcısı ve yardımcısının görevinin sona ereceğini anımsattılar. Bu müdürlerden hangilerinin yerlerinde kalacağının hazırlanan yönetmelik çerçevesinde belirleneceğini ifade eden yetkililer, sadece 3 ila 4 bin okul yöneticisinin görevinin son bulacağını, diğer 12 ile 13 bin yöneticinin ise yerlerinde kalacağını söylediler.

12 YILLIK ÖĞRETMENLERİN DURUMU NE OLACAK?

Eğitim camiasında yöneticilerin yanı sıra, aynı okulda 12 yıldır görev yapan öğretmenlerin de başka okullara atanacağı söylentileri yayılırken, Bakanlık yetkilileri bunun doğru olmadığını açıkladılar. 6528 Sayılı Yasa'da bu yönde bir hükmün bulunmadığına dikkat çeken yetkililer, dolayısıyla böyle bir atama işlemi olmadığını belirttiler.

500 BİN ÖĞRETMEN MERKEZE GELMEYİ BEKLİYOR

Ancak eğitim uzmanları, özellikle büyük şehirlerin metropol ilçeleri başta olmak üzere, yaklaşık 200 bin öğretmenin aynı okulda 10 yıl ve üzeri süredir görev yaptığına dikkat çektiler. Aynı okulda bu kadar uzun süre çalışılmasının, eğitim heyecanını ve dinamizmini yitirme tehlikesi yarattığına vurgu yapan uzmanlar, "Hem orada uzun süre görev yapan öğretmenlerin verimliliğini artırmak hem de taşrada olup da merkez ilçelere gelmek için yıllardır bekleyen 400 ila 500 bin öğretmene motivasyon sağlamak için bu değişikliğin yapılması gerekir. Düşünsenize, merkez okulların tamamı bu şekilde dolu olduğu için taşradaki öğretmenin, performansını yükseltip o okullara atanma umudu bile yok. Eğer 10 yıl çizgisi çekilebilirse, bu öğretmenlere de yeni bir şevk ve heyecan gelir" diye konuştular.

Uzmanlar, "Peki ama aynı okulda uzun yıllar görev yapan bu öğretmenler, başka illere mi gönderilmeli" sorusuna, "Hayır başka ile göndermeye gerek yok. Bulunduğu ilde ancak görev yaptığı ilçe dışındaki bir okula atanabilirler. Böylece aile düzenlerini de bozmadan, herkesin memnun kalacağı bir düzenleme yapılmış olur" dediler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • marka04 Haziran 2014 14:30

    Ögretmelik mesleği kutsaldır. Gelin görün okullara ne hale geldi. Bu hale getirenler bizleriz. Biz iyi olsak böyle hakkımızda kötü düşünen çıkmazdı. Suçu başkasına atmayı bırakın.

  • öğretmen 04 Haziran 2014 14:19

    öğretmene değer vermeyen toplumlar dağılmaya bozulmaya uğrar...aliş babacan 30 mart öncesi öğretmenlerin durumu iyileşecek diyor du...sn babacan buraları okur mu bil mem ama hatırlat mak isterim...

  • marka04 Haziran 2014 13:39

    Harika bir iş.... Gitsinler öğretmenlerde, okul babalarının tapulu malı değil....

  • fatma demir04 Haziran 2014 11:37

    kesinlikle