E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakOfis fiyatları 5 yılda 3 kat artacak---

Ofis fiyatları 5 yılda 3 kat artacak

Ofis fiyatları 5 yılda 3 kat artacak
25 Haziran 2011 - 09:13 borsagundem.com

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, "Azerbaycan'da, Suriye'de para kazanan birinin yatırım yapacağı birinci yer İstanbul." dedi.

İstanbul'un ofiste ciddi büyüme potansiyeli taşıdığını belirten Ilıcak, "İstanbul'da her şey şu anda çok ucuz. İstanbul değerinin şu anda üçte birinde belki. Önümüzdeki beş yılda İstanbul'daki gayrimenkul fiyatlarının üç katına çıkacağını düşünüyoruz." diye konuştu. Sultanahmet ve Şişli semtlerinin değer kazanacağını belirten Ilıcak, iş yaptıkları Rusya'da aynı durumu yaşadıklarına dikkat çekti. Ilıcak, "Biz aynı filmi Moskova'da seyrettik. Bu işin nasıl başladığını, bölgesel merkez haline dönüştüğünü gördük. Moskova'da en ucuz konut metrekaresi 3.500 dolar, 10 senede 8 kat arttı." dedi. İstanbul'un bölgesel merkez olma konusunda çevresinde rakibi olmadığına dikkat çeken Ilıcak, bölge merkezi olmasıyla İstanbul'a yabancı yöneticilerin de gelmeye başlayacağını vurguladı. Rönesans'a ait İstanbul Anadolu yakasındaki Kozzy AVM, Avrupa Alışveriş Merkezleri Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödülü kutlamak için önceki akşam Kozzy'de verilen kokteylde gazetecilerin sorularını cevaplayan Erman Ilıcak, 'Arap Baharı'nın en fazla Türkiye'yi etkilediğini söyledi. Libya'daki ve Suriye'deki inşaat projelerinin beklemede olduğunu hatırlatan Ilıcak, Ortadoğu coğrafyasının Türk müteahhitlerin ellerinden kayıp gittiğini ifade etti. Ilıcak, "Taşlar yerine oturunca Türkiye bu pazarlara çok daha güçlü girecek." dedi.
TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi de olan Ilıcak, son siyasi gelişmeleri şöyle değerlendirdi: "Maalesef Türkiye suistimale açık. Zaten piyasalar çok etkilendi. Tekrar bir genel seçim olursa bu hepimizi çok etkiler ama Türkiye bunları artık aştı. Hedefler belli. Yargı reformu, Anayasa'daki değişiklikler, bunlar şart. Ayağımıza engel bunlar. Bunları çözmemiz lazım. Bunun uzlaşı ile yapılması lazım. TÜSİAD da bunu söylüyor zaten, sadece uzlaşı, tek istediği o."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yorgun baba26 Haziran 2011 09:46

    Uzlaşıdan bahsedenlere bak. seçimlerden önce yönetim kurulu üyesi olduğunuz tüsiad adeta chp borazancılığı yapıyordu. Beklentiniz gerçekleşmeyince şimdi yine uzlaşı kelimesini ağzınıza sakız yaptınız.

  • ferdi25 Haziran 2011 12:33

    yahu şu istanbula işyeri, fabrika kurmayın artık, göç almasın. ne barbar milletsiniz, her güzelliği çirkinleştirmek zorunda mısınız ?