E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​OECD’den Fransa’ya destek---

​OECD’den Fransa’ya destek

​OECD’den Fransa’ya destek
17 Ekim 2014 - 20:40 borsaningundemi.com

OECD Fransa raporunda sosyalist hükümetin ekonomik reform paketine destek verildi

Merkezi Paris’te bulunan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Fransa ile ilgili yayımladığı raporda, ülkedeki Sosyalist hükümetin ekonomik yapısal reform paketine destek verdi.

OECD raporunda, hükümetin reform paketinin iyi uygulanması halinde Fransa’daki ekonomik büyüme hızının beklenenin 0,3-0,4 puan üzerine çıkabileceği tahmininde bulunuldu.

Mali disiplinin sağlanması ve bütçe açıklarının düşürülmesiyle ilgili daha önce dile getirilen uyarıların yinelendiği raporda, beklenen ilave ekonomik büyümenin istihdama da olumlu etki yapacağı bildirildi.

Raporda, tasarruf tedbirleri çerçevesinde bürokrasinin daha basit hale getirilmesi ve ülkede bölgesel idarelerin sayısının düşürülmesiyle ilgili reformlara destek verildi.

Bütçe açıkları ile başı dertte olan Sosyalist hükümet, 2015 yılı bütçesinde kamu harcamalarında 21 milyar avro tasarruf öngörüyor. Gelecek üç yıl içinde kamu harcamalarındaki tasarrufun ise 50 milyar avro civarında olması hedefleniyor.

Maliye Bakanlığı, 2014 yılında bütçe açığının Gayrisafi Yurtiçi Hasılaya (GSYH) oranının yüzde 4,4'ten yüzde 4,3'e gerilemesini öngörüyor.

Maliye Bakanlığının planına göre, 2016 yılında bütçe açığının GSYH'ye oranı yüzde 3,8'e, 2017'de ise yüzde 2,8'e düşecek. Bütçe açığının 2019 yılında da tamamen kapanması hedefleniyor.

Büyüme hedeflerinin gelecek yıllarda artmasını umut eden Maliye Bakanlığı, büyümenin 2014 için yüzde 0,4, 2015'te yüzde 1, 2016'da yüzde 1,7, 2017'de yüzde 1,9’a çıkartılmasını hedefliyor.

 Enflasyonun 2014'de yüzde 0,5 olacağını tahmin eden Maliye Bakanlığı, 2015 yılında yüzde 0,9'a, 2019'da ise yüzde 1,8'e kadar çıkacağını öngörüyor.

Avro para birimi kriterlerine göre, avro bölgesine üye ülkelerin bütçe açıklarının GSYH'ya oranının yüzde 3'ün altında bulunması gerekiyor. Bu oranın yüzde 4’e dayanması Paris ve Brüksel arasında sorun yaratıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)