E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
OECD, piyasa değerlemelerine yansıyan pozitif öngörülerin reel ekonomik görünümlerden kopuk göründüğü uyarısında bulundu. Gelişmiş ekonomilerde artan faiz ayrışmalarının kurlarda oynaklık riskini yükselttiğini savundu.
OECD bugün yayınladığı "OECD Ara Ekonomik Görünüm" raporunda 2016 yılında yüzde 3'ün hemen altında gerçekleşen global GSYH büyüme oranının 2018'de ılımlı şekilde yüzde 3,6 civarına toparlanmasının beklendiğini bildirdi. Tahminlerin Kasım 2016'da yayınlanan rapora göre genel olarak değişmediğini ifade eden OECD, "Güven iyileşti, ancak büyümenin geçmiş normallerden
uzat olması ve daha yüksek eşitsizlikle birlikte tüketim, yatırım, ticaret ve verimlilik güçlü olmaktan uzaklar" değerlendirmesini yaptı.Finansal piyasalar ile temel göstergeler arasında kopukluk, potansiyel
piyasa oynaklığı, finansal kırılganlıklar ve politika belirsizliği ılımlı toparlanmayı rayından çıkarabileceğine işaret eden OECD raporunda, "Piyasa değerlemelerine yansıyan pozitif öngörüler, reel ekonomik görünümlerden kopuk görünüyor. Gelişmiş ülkelerin faiz oranları arasında artan ayrışma kur oynaklığı riskini yükseltiyor. Bazı gelişmiş ekonomilerde hızlı konut fiyat artışlarından kaynaklı kırılganlıklar devam ediyor.
Gelişmekte olan piyasa ekonomileri için riskler yüksek, bu riskler arasında yüksek şirket borçları, artan sorunlu krediler ve dış şoklara karşı kırılganlık var" ifadeleri yer aldı.Politikanın riskleri yönetmesi, büyümeyi güçlendirmesi gerektiğini belirten OECD, ülkelerin, artan bütçe hareket alanını talebi artıracak
ve etkin mali girişimler uygulamak için kullanmaları, vergileri ve kamu harcamaları yoluyla uzun vadeli büyümeyi daha fazla desteklemeleri gerektiğini savundu. Düşük büyüme tucağından kalıcı bir şekilde çıkmak için büyümeyi artıracak yapısal reform paketlerine daha güçlü siyasi bağlılık gerektiğine işaret eden OECD, "Ücretleri genel olarak artıracak ve kazançların daha geniş şekilde paylaştırmak için, çalışan niteliklerini güçlendirecek, rekabetin ve ticaretin önündeki engelleri kaldıracak, işgücü piyasasını iyileştirecek politikaların bir araya getirilmeleri gerekli" dedi.
Daha güçlü bir büyüme ortamının esnekliği sağlamlaştıracağını belirten OECD, ülkelerin güçlü erken uyarı sistemlerine ve gözetime sahip olmmaları, makroihtiyati enstrümanları uygun şekilde kullanmaları ve sorunlu kredilerin çözümü-yönetimi için etkin yaklaşımları desteklemeleri gerektiğini vurguladı. Raporda,sermaye, mal ve hizmetler için global piyasalarda serbestlik ve şeffaflığın devam ettirilmesinin önemli olduğu da belirtildi.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (07:09)