E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÖdemeleri bile yapamıyor---

Ödemeleri bile yapamıyor

Ödemeleri bile yapamıyor
15 Kasım 2011 - 08:02 borsagundem.com

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan siyaseti bıraktı, oğul Unakıtan’ın işleri bozuldu

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın oğlu Abdullah Unakıtan’ın şirketi A.B Gıda’nın sıkıntıda olduğu belirtiliyor. İddialara göre A.B Gıda, hizmet aldığı şirketlere de çalışanlara da ödeme yapamaz hale geldi.
Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan’ın oğlu Abdullah Unakıtan’ın ticaret hayatında sıkıntılı bir dönemece girdiği konuşuluyor. Radikal’den Sefer Levent’in haberine göre Unakıtan’ın şirketi A.B Gıda, iş yaptığı ve hizmet aldığı şirketlere ödeme yapmakta sıkıntı yaşıyor. Yine aynı habere göre çalışanların maaşlarının ödemesinde de gecikmeler oluyor. Çalışanlara ‘Kriz var’ denerek maaşlarının bir bölümünün ödendiği iddia ediliyor. AB Gıda’da her ayın 5’inde çalışanlara yapılan maaş ödemelerinin ayın 15 ile 20’si arasına çekildiği, son olarak da her çalışana maaşının sadece 600 TL’lik bölümünün ödendiği belirtiliyor.
Çalışanlar işten ayrıldığı için şirketin günlük işçi çalıştırmaya başladığı da iddialar arasında. Görüşünü sorduğumuz A.B Gıda yetkilileri ise maaş ödemelerinde bir sorun olmadığını söyledi.
Abdullah Unakıtan’ın annesi Ahsen Unakıtan, kız kardeşleri Zeynep Unakıtan Basutçu ve Fatma Unakıtan ortaklığında kurduğu şirketin ilk faaliyet alanı kabuklu yumurtaydı.
2003’te düşük gümrük tarifesi ile mısır ithal eden A.B Gıda, verginin düşürüleceğini önceden haber almak ve haksız kazanç sağlamak iddialarıyla eleştirilmişti. A.B Gıda, bir kez de Lick markasıyla ürettiği pastorize yumurtayla gündeme oturmuş ve yine eleştiri oklarına hedef olmuştu. Zira 2006’da kuş gribi döneminde, Unakıtan’ın faaliyet gösterdiği alanda pastörize yumurtanın KDV’si yüzde 18’den yüzde 8’e inmişti.
İSO’e 500’e kadar yükseldi
2008 yılında İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) ilk 500 sanayi kuruluşu listesine girmeyi başaran A.B Gıda’nın satışları üst üste 2 yıl düşünce 2010’da tekrar İSO’nun ikinci 500 listesine inmişti. 2009 yılı Unakıtanlar için siyasette ve ticarette önemli bir yol ayrımıydı. Kemal Unakıtan, bir kalp ameliyatı geçirdi. Unakıtan, ameliyat sonrasında yıllardır sürdürdüğü Maliye Bakanlığı görevinden ayrıldı. Unakıtan, son genel seçimde de aday olmadı. Böylece bakanlık sonrası milletvekilliği de bitmiş oldu. Unakıtan siyasetten çekilince A.B Gıda’nın başarı grafiği de yönünü aşağı çevirdi. 2008’de 124 milyon TL olan üretimden satışlar 2009’da 116 milyon liraya geriledi. 2010 yılında ise satışlar 99 milyon liraya düştü.
Kemal Unakıtan geçen yıl, başarılarındaki düşüşü likit yumurtanın tutmamasına bağlamıştı.
Vatan

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)