E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriOdaş'ın iştiraki kömür maden ruhsatı aldı---

Odaş'ın iştiraki kömür maden ruhsatı aldı

Odaş'ın iştiraki kömür maden ruhsatı aldı
20 Temmuz 2015 - 10:58 borsagundem.com

Odaş Elektrik'in iştiraki Yel Enerji, Çanakkale/Bayramiç'te maden ruhsatı satın aldı

Odaş Elektrik, iştiraklerinden  Yel Enerji Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından, Çanakkale İli Bayramiç İlçesinde kömür maden ruhsatı satın alındığını ve devir işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.

KAP'a yapılan açıklamada devir şartları ve devralma bedeli ile ilgili olarak şu bilgilere yer verildi:

''13.11.2014 ve 15.06.2015 tarihinde yapmış olduğumuz  Özel  Durum Açıklamalarımızda da belirtildiği üzere, Şirketimiz Çanakkale bölgesinde kendi madenine yakın bir coğrafyada kömür tedarik ve satış merkezi oluşturmayı planlamaktadır. Bu strateji kapsamında, İştiraklerimizden Yel Enerji Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından, Çanakkale İli Bayramiç İlçesinde İR:17517 No'lu maden ruhsatı satın alınmış ve devir işlemleri tamamlanmıştır. 

Çan'daki ana kömür rezervimiz ile kıyaslandığında, söz konusu ruhsat alanı içerisindeki kömür rezervleri, Çan'daki ana rezerv gibi derinleşen tek ana büyük damardan oluşmamakta olup, zemine yakın farklı farklı münferit sığ çökeltilerden oluşmaktadır. Bu durum, Çan'daki ana kömür rezervimizin termik santralle beraber ana üretimine başlamasından önce, bu maden ruhsatı ile belirli ölçekli kömür madenciliğine ve satışına imkan verecektir.

Maden ruhsatı devir alma şartları kapsamında kömürün açık işletme çıkartma maliyeti ve piyasa şartları da değerlendirilmiştir. Bu çerçevede, açık işletme madencilikte 1/15 oranından daha az bir dekapajla çıkartılabilecek ve 3.200 kcal değerinin üstünde olan ispatlanacak kömür için devir bedeli hesaplanacaktır. Maksimum 4 Milyon USD ile sınırlanan devir bedeli için 1 Milyon ton miktarında 1/15 dekapajla çıkartılabilecek asgari 3.200 kcal ispatlanmış kömür aranacaktır.  Söz konusu standarttaki kömür miktarı ne kadar az olursa devir bedeli de o oranda düşecektir.  1/15 açık işletme dekapaj oranını veya 3.200 kcal değerini yakalamayan kömür rezervleri için herhangi bir devir bedeli oluşmayacaktır.  Bu devir ile beraber  1 Milyon USD avans ödenmiş olup,  yukarıda bahsi geçen kriterlerin gerçekleşmesi durumuna göre oluşabilecek  bakiye 30.11.2017 tarihinden itibaren 2 sene boyunca ödenecektir. Ayrıca satıcının sahadan toplam 35 bin ton kömür çıkarma hakkı bulunmaktadır. Bu durumun da kömür ticaretine daha erken başlanmasına imkan vermesi beklenmektedir.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 5,66
En Yüksek: 5,67
En Düşük: 5,54
Değişim 0,00 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,65
İşlem Hacmi 241.125.072
Toplam Adet: 42.760.692
Ağırlıklı Ort.: 5,64
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)