E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNYSE istihdam verisi öncesi karışık seyirle kapandı---

NYSE istihdam verisi öncesi karışık seyirle kapandı

NYSE istihdam verisi öncesi karışık seyirle kapandı
04 Ağustos 2022 - 23:56 borsagundem.com

New York borsası, ABD'de yarın açıklanacak istihdam verileri öncesi günü karışık seyirle tamamladı

New York borsası kapanışında, Dow Jones endeksi yüzde 0,26 azalışla 32.726,82 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,08 azalarak 4.151,94 puana inerken Nasdaq endeksi yüzde 0,41 artışla 12.720,58 puana çıktı.

ABD'de yarın açıklanacak temmuz ayı istihdam raporu öncesi endeksler, karışık bir seyir izledi.

Analistler, istihdam verilerinde iş gücü piyasasının ve ekonominin durumuna ilişkin daha fazla bilgi aranacağını belirtti.

İstihdam raporunun öncesinde bugün açıklanan haftalık işsizlik maaşı başvurularına dair veriler ise iş gücü piyasasında bir miktar yumuşamaya işaret etti.

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 30 Temmuz ile biten haftada 260 bine çıkarak beklenenden fazla yükseliş gösterdi.

Ülkede dış ticaret açığı ise haziranda aylık bazda yüzde 6,2 azalışla 79,6 milyar dolara inerek 6 ayın en düşük seviyesini gördü. Son veriler, ticaretin üçüncü çeyrekte ekonomik büyümeye katkıda bulunmaya devam edeceğinin sinyalini verdi.

Öte yandan ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları da piyasaların odağındaki yerini korurken, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester enflasyonu düşürmeye yardımcı olmak için Fed'in faiz oranlarını yüzde 4'ün üzerine çıkarması gerektiğini belirtti. Mester, faiz oranlarının bu yıl ve gelecek yılın ilk yarısı boyunca yükselmeye devam edeceğini kaydetti.

KARDEMİR'den 2022'nin ilk yarısında 2,29 milyar TL net kar

 

SPK'dan iki şirketin halka arzına onay çıktı

 

Mega Polietilen'in bedelsiz başvurusu onaylandı

 

En fazla açığa satış yapılan hisseler 04/08/2022

 

En fazla para girişi olan hisseler 04/08/2022

 

Avrupa borsaları yükselişle kapandı

 

BİST duyurdu: 7 hisse ve 7 yatırımcıya tedbir getirildi

 

Borsa rekor seviyelerde işlem görüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )05 Ağustos 2022 07:50

    FED istiyorki hane halkı minimum zarar görsün,  ama en önemli beklentisi ... - ""FED piyasada verilerde ekonomik durgunluk olsun , ama ekonomi yavaşlar iken asla ve asla işsizlik problemi üretim durması gerçekleşmesin..." FED böyle bir durgunluk kabul edilebilir oalrak düşünüyor... Eski FED çalışanları ise ciddi problemler 12 ay içinde karşımıza çıkabilir diye iddaları var. Buda gösteriyorki  1 yıl sonra ne olacak ???? bilen yok. Netlik yok... Bu bahisler x ülke kağıtparaları yerine bazı değerli metal altına yarar mı ? bu durumda netlik kazanamıyor. Ama büyük para sahipleri kaybetmeyeyimde x tahvili alıp değerlenecek z para biriminde kalayım diyebilir. Buda ekonomide üretime gidecek paraların aslında faiz getirisi ile uykuya gitmesine ve ilgili belirsizlik fırtınasını limanda geçirmeye nden olabilir. Ekonomiler istenen kıvama gelmedi hala