E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNvidia’nın LeBron James’le ne alakası var?---

Nvidia’nın LeBron James’le ne alakası var?

Nvidia’nın LeBron James’le ne alakası var?
02 Eylül 2024 - 12:01 borsagundem.com

ABD borsalarındaki yapay zeka rallisinin öncüsü Nvidia’nın performansı şimdi de LeBron James’e benzetiliyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden Dan Ives, yapay zeka rallisinin hızlanmasıyla performansı belirgin şekilde artan Nvidia'yı lise yıllarındaki LeBron James'e benzetiyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, ABD borsalarına damga vuran Nvidia hisselerinde yükselişin devam edip etmeyeceği sorusu cazibesini koruyor.

Lise yıllarındaki LeBron James

Fortune’dan Jason Ma’nın haberine göre, beklentilere tam olarak yanıt vermeyen kazanç raporunun ardından hisselerinde yaşanan düşüş, Nvidia’nın bundan sonraki performansı noktasında yatırımcıların kafasını karıştırıyor. Ancak teknoloji hisseleri hakkında renkli alıntılar yapmasıyla tanınan Wedbush analisti Dan Ives, yapay zeka çip devi Nvidia için boğa argümanını sürdürmeye devam ediyor ve onu tüm zamanların en iyi basketbol oyuncularından biriyle karşılaştırıyor.

Ives, Bloomberg TV’ye yaptığı açıklamada, “Şu anki noktada Nvidia'ya baktığımda, bu hikayenin nihayetinde nereye gittiği açısından lise yıllarındaki LeBron James’e benzediğini söyleyebilirim” diyor. Ives,  Nvidia'nın genç dönemindeki LeBron James'e benzemesinin nedeninin diğer rakiplerinden çok önde olması ve ‘piyasadaki tek bahis’ olması olduğunu ekliyor.

Ralliye yakıt olacak

Bu açıklamalar, yatırımcıların geçen Çarşamba günü geç saatlerde tahminleri altüst eden bir kazanç raporuna rağmen Nvidia hisselerini düşürmesiyle birlikte geliyor. Ancak Wall Street'in endişeleri, yaklaşan Blackwell çiplerindeki gecikmelere odaklanmışken Ives, CEO Jensen Huang'ın en agresif analist görüşlerinin gerisinde kalsa bile hala güçlü olan gelir rehberliğiyle bu endişeleri ortadan kaldırdığını söylüyor. Ives, Nvidia kazanç raporu hakkında. “Bence teknoloji için bu, ralliye yakıt katacak” diyor.

Asya'daki kanal kontrollerine dayanarak Ives, Blackwell gelirinin onlarca milyar dolara ulaşabileceğini tahmin ediyor ve şirketin görece daha belirsiz rehberliğini Huang'ın taktik rotasını açıklama konusunda isteksiz olmasına bağlıyor.

Ayrıca Ives, Nvidia’nın daha geniş anlamda teknoloji manzarasında bir çarpan etkisi olduğunu ve çiplerine harcanan her doların sektöre 8-10 kat etki ettiğini söylüyor.

Roma bir günde inşa edilmedi

Ives, gelecek üç yıl içinde yapay zeka için 1 trilyon dolarlık sermaye harcaması öngörüyor; bu, Ives’ın 6 ay önceki tahmininin iki katına karşılık geliyor.

Ives, “Bu süreçte, Nvidia çiplerine olan talep de hızlanıyor ve Microsoft, OpenAI, Amazon ve Google gibi hiper ölçekleyici müşterilerin ötesine geçerek daha fazla yapay zeka kullanım durumu ortaya çıktıkça diğer işletmeler de öne çıkıyor” diyerek “Roma bir günde inşa edilmedi, yapay zeka devrimi de bir günde inşa edilmeyecek; ancak taşlar bir araya gelmeye başlıyor” şeklinde konuşuyor.

Üç aylık gürültüyü görmezden gelin

Ives, Nvidia'nın kazanç raporuna ilk borsa tepkisini göz ardı eden tek Wall Street analisti değil. Analistlerin çoğu hala hisseleri ‘satın al' kategorisine koyuyor. Bunlar arasında yer alan Bank of America Global Research, satın alma notunu yineledi ve hisseler için fiyat hedefini 150 dolardan 165 dolara yükseltti. Analistler, Nvidia'nın ‘ana jenerasyon yapay zeka döngüsü yararlanıcısı’ olmaya devam ettiğini ve yatırımcılardan ‘üç aylık gürültüyü görmezden gelmelerini’ istedi.

Nvidia hisseleri Cuma günü 119,37 dolardan kapandı ve bu yaklaşık yüzde 8 oranında haftalık kayba karşılık geldi.

Capital Economics'in Asya Pasifik Piyasaları Başkanı Thomas Matthews da paylaştığı notta, “Yatırımcıların Nvidia'nın hızlı kâr artışından duydukları hayal kırıklığına rağmen, yapay zeka rallisinin daha da devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

Küresel piyasalarda 'Nvidia' depremiKüresel piyasalarda 'Nvidia' depremi

 

Nvidia için hayal kırıklığıNvidia için hayal kırıklığı

 

Nvidia hisseleri çakıldıNvidia hisseleri çakıldı

 

Küresel piyasalarda teknoloji hisselerindeki değer kaybı öne çıkıyorKüresel piyasalarda teknoloji hisselerindeki değer kaybı öne çıkıyor

 

Wall Street borsa rallisi için teknolojinin ötesine odaklandıWall Street borsa rallisi için teknolojinin ötesine odaklandı

 

ARK Invest ‘ucuza’ teknoloji hissesi topluyorARK Invest ‘ucuza’ teknoloji hissesi topluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)