E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNvidia hisseleri 'ralliye devam' dedi---

Nvidia hisseleri 'ralliye devam' dedi

Nvidia hisseleri 'ralliye devam' dedi
26 Haziran 2024 - 11:22 borsagundem.com

ABD borsalarının en çok konuşulan hisse senedi Nvidia 3 günlük aranın ardından yeniden yükselişe geçti. 3,1 trilyon dolarlık yapay zeka devinin toparlanmasıyla piyasalar rahat bir nefes aldı

BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yapay zeka devi Nvidia dünyanın en değerli halka açık şirket olma unvanını kazanmasının hemen ardından hisse senetlerinde üç seans boyunca sert bir satış dalgasına maruz kalmıştı. Çip üreticisinin hisse senetler salı günü ise hızlı bir geri dönüş gerçekleştirdi.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Nvidia hisseleri salı gününü %7’ye yakın bir yükselişle kapattı ve yılın en iyi ikinci seansını geçirdi. Üç seans üst üste gelen ve toplamda %12,9’luk düşüşe yol açan satış dalgasının ardından gelen bu yükseliş yapay zeka rallisine olan yatırımcı heyecanını da destekledi. Çip üreticisi Nvidia’nın hisselerindeki düşüş bazı yatırımcıların yapay zeka rallisi konusunda endişelenmeye başlamasına sebep olmuştu

CNN International’ın haberine göre Deutsche Bank Araştırma Stratejisti Jim Reid pazartesi konuyla ilgili açıklamasında, “Yapay zekaya inanıyor olsak da geçen ay ABD borsasında aşırı coşku yaşandığına dair bazı işaretler var” ifadelerine yer verdi.

Nvidia’nın piyasa değeri 18 Haziran’da 3,34 trilyon dolara ulaştı. Yapay zeka devi bu piyasa değeriyle Microsoft’u geçerek dünyanın en değerli şirketi oldu. Ancak sonraki üç işlem gününde şirket 430 milyar dolar kaybetti.

Salı günkü ralli Nvidia hisse senetlerini yukarı çıkarsa da şirketin değeri 3,10 trilyon dolar seviyesinde kaldı. Microsoft ve Apple’ın piyasa değeri ise sırasıyla 3,35 trilyon dolar ve 3,21 trilyon dolar.

Ticaret platformu CMC Markets’ın Baş Borsa Analisti Jochen Stanzl CNN’deki açıklamasında, “Nvidia’da gördüğümüz şey bir hisse senedi Nvidia kadar yükseldiğinde beklenebilecek tipik bir oynaklıktır” ifadelerine yer verdi.

Nvidia hisseleri ocak ayından bu yana %161 yükseldi. Şirketin yapay zeka teknolojisine güç veren çipleri, üretken yapay zeka uygulamalarında kullanılıyor. OpenAI firmasının ChatGPT uygulaması gibi yapay zeka araçlarının ardında yine aynı teknoloji, diğer bir deyişle Nvidia’nın çipleri var.

Borsaların tamamını etkiliyor

Yapay zeka teknolojilerinin insanların yaşama ve çalışma biçimlerini kökten değiştirme potansiyeli var. Bu da teknolojinin son bir buçuk yılda borsa getirilerini önemli ölçüde yönlendirmesine sebep oluyor.

Nvidia hisseleri geçen yıl ABD borsalarındaki ralliyi yönlendiren ‘Muhteşem Yedili’ teknoloji hisseleri arasında yer alıyor. Muhteşem Yedili hisseleri geçen yıl ortalamada %100’den fazla artış gösterirken ABD borsalarının gösterge endeksi S&P 500 ise 2023’te %24,2 oranında yükselmişti.

Deutsche Bank’ın pazartesi günü yayınlanan piyasa notunda hisse bu yedi hissenin borsalara hakimiyetinin bir sonucu olarak Amerikan borsalarının tarihteki en yoğun borsa olmaya yakın olduğuna dikkat çekti. Banka salı günü yayınlanan yatırımcı notunda ise Nvidia’nın kaydettiği düşünün “ABD hisse senedi getirilerini daha geniş çaplı bir şekilde aşağı çektiği” belirtildi.

Salı günü seansında Nvidia hisselerinin toparlanması ise daha geniş endekslerde pozitif etki yarattı. Nvidia’nın kaydettiği %6,8’lik yükselişin ardından S&P 500 Endeksi %0,4, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,3 yükseldi.

Nvidia rallisi dotcom balonuna mı dönüşüyor?

 

Düzeltmeye rağmen Nvidia’da yüzde 67 oranında yükseliş beklentisi

 

Milyarderler neden enerji hissesi alıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)