E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNvidia hisseleri neden düşüyor?---

Nvidia hisseleri neden düşüyor?

Nvidia hisseleri neden düşüyor?
12 Temmuz 2024 - 13:24 borsagundem.com

Yapay zeka devi Nvidia’nın hisseleri geçtiğimiz gün yüzde 5’in üzerinde büyük bir satışa maruz kaldı. Uzmanlar satış dalgasının ABD enflasyon verilerinden kaynaklandığını belirtiyor

BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son yıllarda ABD borsalarının en fazla gündem yaratan hisse senedi Nvidia perşembe günü keskin bir düşüşe maruz kaldı. Yapay zeka devinin hisseleri seans içerisinde tüm zamanların en yüksek seviyelerinden geri çekildi. Barron’s’un haberine göre yatırımcılar enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından “haberi sat” tepkisi göstermiş gibi görünüyor.

Nvidia hisseleri geçtiğimiz gün %5,6 düşüşle 127,40 dolara geriledi. Dev çip üreticisi 18 Haziran’da 135,58 dolarla rekor kapanışa ulaşmıştı.

Amerikan borsalarda dengeleri değiştirense enflasyon verileri oldu. Haziran ayı tüketici fiyat endeksi beklentilere göre daha yavaş geldi. Teknoloji hisselerinde ise ciddi bir satış dalgası oluştu. Düşen enflasyon faiz indirimi beklentilerini güçlendirse de habere göre Nvidia hisselerindeki son yükselişler bu beklentileri halihazırda fiyatlandırmış olabilir.

Satış dalgasından diğer çip üreticileri de nasibini aldı. Advanced Micro Devices hisseleri %1,1, Intel hisseleri ise %3,9 değer kaybetti. Sunucu üreticisi Super Micro Computer hisseleri de %1,2 düştü.

Habere göre Nvidia’nın büyümesinin bir sonraki aşaması yeni nesil Blackwell grafik işleme birimleri ve 72 GPU içeren NVL72 AI sunucu sistemi gibi yeni yapılandırmalar tarafından yönlendirilecek.

Geçtiğimiz dönemde teknoloji fonu ARK Investment Management Başkanı Cathie Wood gibi birçok fon Nvidia ve diğer yapay zeka hisse senetlerine yatırımdan kaçınmasının veya bu alandaki yatırımlarını azaltmasının cezasını endeksin gerisinde kalarak çekmişti. Nvidia hisselerine erken dönem yatırımda bulunan Wood hisse senedindeki yatırımlarını azaltma tercihini savundu.

Çarşamba günü yayınladığı yatırımcı notunda Wood, “Yüksek ve belki de yerine getirilmeyecek kısa vadeli beklentiler göz önüne alındığında, müşterilerin yapay zeka stratejilerini yeniden değerlendirmeleri muhtemeldir ve bu da Nvidia'nın işletmesinde kısa vadeli bir hazımsızlığa neden olacaktır” açıklamasında bulunmuştu.

Wood’un amiral gemisi niteliğindeki ARK Innovation ETF’si Kasım 2022 ile Ocak 2023 arasında Nvidia’daki pozisyonunu sattı. Nvidia’nın piyasa değeri 3 trilyon doları aştığı sırada Wood bu kazanımların önemli bir kısmını kaçırdı. Wood’un yatırım şirketi hâlâ Nvidia hisselerini daha küçük bir ETF’de tutuyor ancak bu fonda da pozisyonunun bir kısmını satıyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Nvidia hisseleri bu yıl %157 değer kazandı. Aynı dönemde S&P 500 Endeksi’nin yükselişi ise %17 seviyesindeydi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi ise aynı dönemde %22’lik bir sıçrama gerçekleştirdi.

Hedge fonları yanlış zamanda açığa satış yaptı

 

Tesla hisselerine 'Robotaxi' darbesi

 

Enflasyon raporuna rağmen hisse senetleri neden düşüşte?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)