E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon) raporunda, ABD’nin 2010’dan beri nükleer silah kapasitesini azaltmak için pazarlık yapmaya çalıştığı, ancak hiçbir potansiyel düşmanın, nükleer silahların ulusal güvenlik stratejisindeki rolünü veya kullandığı nükleer silahların sayısını azaltmadığı belirtiliyor.
Özellikle Rusya, Çin, Kuzey Kore ve İran’dan bahseden raporda şu bilgilere yer veriliyor:
Ülkeler silah kapasitelerini azaltmak yerine; aksine, kesinlikle ters yönde hareket ediyorlar. Sonuç olarak, dünyanın çeşitli yerlerinde nükleer silahlı düşmanları içeren bölgesel çatışmalar için artan bir potansiyel var.
RUSYA VE ÇİN GERİ ADIM ATMIYOR!
Rusya ve Çin, sahip oldukları teknoloji ve cephanelik nedeniyle ABD için en ciddi tehditler.
ABD ve NATO’yu çağdaş jeopolitik emellerine yönelik başlıca tehditler olarak gören Rusya, yeni nükleer savaş başlıkları ile fırlatıcılar kullanıyor ve üç yeni kıtalararası menzilli nükleer silah sistemi geliştiriyor. Silah sistemleri arasında yüksek teknolojili uçaklar, karadan fırlatılan seyir füzeleri ve su altı otonom torpidolar yer alıyor.
Çin'de denizaltından fırlatılan füzeler de dahil olmak üzere nükleer silahlarının sayısını ve yeteneklerini artırdı. Ayrıca karadan, denizden ve havadan silah ateşlemesine izin verecek bir bombardıman uçağı geliştiriyor.
KUZEY KORE VE İRAN MEYDAN OKUYOR
ABD raporuna göre, Kuzey Kore'de nükleer silah arayışını hızlandırdı ve son zamanlarda ABD’nin anavatanına ulaşabilen kıtalararası menzilli füzelerin test edilmesi de dahil olmak üzere füze uçuş testlerini önemli ölçüde artırdı.
İran, karar verdiği tarihten itibaren bir yıl içinde nükleer silah geliştirecek teknoloji ve kapasiteye sahip. Rapor, İran’ın komşu hükümetleri istikrarsızlaştırmaya yönelik agresif stratejisine ve faaliyetlerine dikkat çekerek, nükleer silah kapasitesinden vazgeçme konusundaki uzun vadeli taahhüdü hakkında soruları da gündeme getiriyor.
Ayrıca 2020 raporu; ABD’nin nükleer silah programının caydırıcı olduğunu ve yalnızca ülkeyi veya müttefiklerini sivillere yönelik saldırılara karşı savunmak için olağanüstü koşullarda kullanılacağını söylüyor. Böylelikle 2020 güncellemesi, dilini yumuşatarak nükleer silahların ‘çatışmada galip gelmek’ için kullanılmasına ilişkin sözleri kaldırmış oldu.
ABD'nin nükleer sırları ortalığa yayıldı
Savaş gemileri karşı karşıya geldi! Mesafe 16 km
Putin'in yeni 'savaş makinesi'
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
ABD üretir ise olur, diğer ülkeler üretir ise olmaz.ya hepiniz imha edin yada herkes üretsin.bence bunlar ayak.bunlar asla bir birleri ile savaşmazlar.tüm dünyayı korkutup silah satma gayretleri bunlar.
Dünyayı yaşanmaz hale getireceğiz diyorsunuz , :( :(
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (17:36)