E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNobelli ekonomist Prof. Shiller Türkiye’de---

Nobelli ekonomist Prof. Shiller Türkiye’de

Nobelli ekonomist Prof. Shiller Türkiye’de
16 Haziran 2014 - 11:37 borsaningundemi.com

Nobel ödüllü ekonomist Prof. Shiller Türkiye’de yarın "Sürdürülebilir Kalkınmanın Finansmanı Konferansına katılacak

İndeks Konuşmacı Ajansı ve Leigh Bureau üyesi Prof. Robert J. Shiller, Şekerbank’ın 60. kuruluş yılı kapsamında düzenleyeceği ‘Sürdürülebilir Kalkınmanın Finansmanı Konferansı’ için 17 Haziran’da konuşacak. 2013 yılında Nobel Ekonomi Ödülü’nü almaya hak kazanan Prof. Robert J. Shiller, finansal balonlar ile ilgili yaptığı isabetli öngörüleri ile tanınıyor. İnsan davranışlarının finansal piyasalara olan etkilerini en etkili şekilde anlatan ekonomistlerden bir olan Prof. Robert J. Shiller, finansal piyasalar ve emlak piyasası üzerine akademik çalışmalar yapıyor.

Yale Universitesi Profesörü Shiller aynı zamanda The New York Times’ta da düzenli yazıyor. Yoğunluklu finansal piyasalar, finansal yenilikler, davranışsal finans, gayrimenkul piyasası, piyasalara karşı kamunun davranışları, fikirleri ve etik yargıları gibi konular üzerine çalışan Robert Shiller, 2011’de Bloomberg’in “Küresel Finans’ta En Etkili 50 Kişi” listesinde de yer aldı.  Shiller birçok yatırımcının dikkatle takip ettiği S&P Case-Shiller Konut Fiyat Endeksi’nin kurucusu.

Krizi 5 yıl önceden öngördü

Robert J. Shiller, 2003 yılında yayınladığı “Is There a Bubble in the Housing Market?" adlı makalesinde ilk kez gayrimenkul fiyatlarının çok şiştiğinden söz ederek dikkatleri üzerine çekti. Shiller, 2005 yılında yayınladığı “Irrational Exuberance” ile de benzer uyarılarını hem hisse senedi, hem de emlak fiyatları için tekrarladı. Shiller, 2006 yılı Ağustos ayında The Wall Street Journal’da finansal piyasalardaki önemli risklerden ve olası bir durgunluktan söz eden yazısını kaleme aldı. Ünlü ekonomistin uyarılarını dikkate almayan piyasalar, Lehman Brothers’ın iflasıyla ve ardından patlayan emlak balonuyla 1929’dan bu yana dünyanın gördüğü en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıya kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)