E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Tüketici fiyatları, 2022 Nisan ayında aylık bazda yüzde 7,25 arttı. 2022 Mart ayında yüzde 61,14 olan yıllık enflasyon 2022 Nisan ayında yüzde 69,97'ye yükseldi. Üretici fiyatları ise aylık bazda yüzde 7,67 artarken, yıllık Yİ-ÜFE yüzde 121,82'ye çıktı. Böylece enflasyon 2022'de yüzde 65 seviyesini aşmış oldu.
Tüketici fiyatları endeksinde (TÜFE) 2022 yılı Nisan ayında bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 31,71 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 34,46 artış gerçekleşti.
Ulaştırma fiyatları yüzde 105 arttı
Yıllık en düşük artış yüzde 18,71 ile haberleşme ana grubunda gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre artışın düşük olduğu diğer ana gruplar sırasıyla yüzde 26,23 ile giyim ve ayakkabı, yüzde 27,73 ile eğitim ve yüzde 35,95 ile sağlık oldu.
Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın yüksek olduğu ana gruplar ise sırasıyla, yüzde 105,86 ile ulaştırma, yüzde 89,10 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 77,64 ile ev eşyası oldu.
409 maddeden 337'sinde artış gerçekleşti
Ana harcama grupları itibarıyla 2022 yılı Nisan ayında en az artış gösteren ana gruplar yüzde 0,93 ile çeşitli mal ve hizmetler, yüzde 1,31 ile sağlık ve yüzde 2,87 ile haberleşme oldu.
Buna karşılık, 2022 yılı Nisan ayında artışın yüksek olduğu ana gruplar ise sırasıyla, yüzde 13,38 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 7,43 ile konut, yüzde 6,96 ile giyim ve ayakkabı oldu.
Nisan 2022'de, endekste kapsanan 409 maddeden, 27 maddenin ortalama fiyatında düşüş gerçekleşirken, 45 maddenin ortalama fiyatında değişim olmadı. 337 maddenin ortalama fiyatında ise artış gerçekleşti.
İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE'de 2022 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 5,58, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 22,88, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 57,20 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 30,87 artış gerçekleşti.
Üretici fiyatları 27 yılın zirvesinde
Nisan’da aylık yüzde 7,67 oranında artan üretici fiyatları, yıllık yüzde 121,82 oranında artarak 1995 yılı sonrası zirveye çıktı.
Üretici tarafında sanayinin dört sektörünün aylık değişimlerine baktığımızda; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 12,77, imalatta yüzde 7,35, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 7,99 ve su temininde yüzde 14,95 oranında yükseliş görüldü.
Sektörde yıllık bazda en çok artış yüzde 249,55 ile kok ve rafine petrol ürünleri, yüzde 247,50 ile elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme ve yüzde 243,52 oranında artışla ham petrol ve doğal gaz grubunda yaşandı.
ENAG yüzde 156,86 dedi
Enflasyon Araştırma Grubu (ENAGrup) ise tüketici fiyatlarının nisanda aylık yüzde 8,68, yıllık yüzde 156,86 oranında artış gösterdiğini açıkladı.
Zam şampiyonu kuru soğan
TÜİK’e göre nisanda zam şampiyonu, bir ayda fiyatı yüzde 69,30 artış gösteren kuru soğan oldu.
Yüzde 45,27’lik artışla kıvırcık ikinci, yüzde 42,26 artışla domates üçüncü oldu.
Powell'ın açıklamaları sonrası altın sert çıktı, dolar düştü
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Şahlanışın pirini yaşaıyoruz. İnşallah düşecek. Maşallah düşecek. Hamdolsun uçucaz. hele geliyor temmuzi hele yokmu o eylül ahh ahh aralık seni gibi seni... Oda patlayacak, buda patlayacak. Allah yardımcımız oluyor, Harika işler olacak, oda düşecek, buda düşecek. Bolluk gelecek, bereket nur olacak evlere yağacak... Az kaldı sıkın dişinizi. Biraz sabır. dünden bugun iyi gibi olsada, iyi olan bugunden dün olan :D hadi alkış.. Tam hukumette huzur hakkı alacak adamım ahaha :D ne açıklamlar yaparım Cnn 7/24 beni öve öve tarafsız bölgenin tarafını bozarım... eee ne oldu ucuzladımı ekmek ? düştümü süt fiyatı ? yada maaşların alım gücü daha çok et mi alacak ? ne oldu yayınlandı da ? devlet vatandaşa kredimiv erece ucuz temel gıda alın diye, yoksa devlet kendi mi satacak mahsul ofislerince ucuz ucuz gıdaları ? yada ışıltılı ekonomık programında nasıl değişim yaparak, mahdurlarda iyileşme yapacak ? ne oldu açıklandıda ?
Üretici fiyat artışları 125 lerde. Tüik enflasyonu 70 lerde. Aradaki 55 fark da maaşlara yansıtılırsa , vatandaş ihtiyaç maddesi alabilir. Yoksa hikaye..
gerçek enflasyon her ay yüzde 100 artıyor
Yıllardır devlet zoruyla yalandan düşük gösterilen enflasyon oranları yüZünden emlakta kira amortisman 35-40 yıllara çıktı yatırımcılar hep pişman edildi şimdi hazır oturmak İçin alıcılar varken hepsi haklı düşük kira getiren evleri satıyor.burda suçlu önce devlet bikaç daire alıp yatırım yapanları ya teşvik edicek yada Artık kiracılar ev bulup tutamayacak uzun bir düzeltme süreci kiralara az zam yaparak enflasyon düşmediğini artık devlet öğrenmiştir. 12-15 yılda amorti olana kadar yatırım İçin konut alan olmaz . Faizler böyle suni düşük kalmaya devam ederse enflasyonda asla düşmez, bikaç bakan daha yolcudur yakında :))
Enflasyonun tek suçlusu tak tutar gibi parti tutup inadına oy veren grup tür.diger suçlu ise sandıklara sahip cikmamakta direnen k bey ve ekibidir.iktidar suçsuz olup zaten bunları yapacağını daha önceden belli etmişti.davranislari ile.
millet kiraları ödeyemiyor 4000 liradan aşağı kira yok,kimisi lojmanda oturuyor kiminin evi var ,mülksüzler ne yapacak sarayın etrafını kuşatan rantcılar sizin allahınız kitabınız yokmu...
On sene önceki yıllık enflasyonu bugün aylık enflasyon haline getirenlere inadına kudurun beter olun diyerek bu seçimde oy vereceğim.dun beni cildirtanlari bugün kuruekmek e sukrederken görmek ne güzel.
%69.97, bakınız %70 altında kalıyor, temmuz’da şahlanacağız
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (18:02)