E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisNiğbaş’ta Sarı Levent imzası ---

Niğbaş’ta Sarı Levent imzası

Niğbaş’ta Sarı Levent imzası
23 Mayıs 2013 - 08:12 borsagundem.com

21 milyon lot hissenin satışı için kollar sıvandı, 7 milyonu elden çıkarıldı! Peki, bu hisseler kimlerin hesabına geçti?

BORSAGUNDEM.COM
Son günlerde sert fiyat hareketlerine sahne olan ve yüklü miktarda ortak satışı gelen Niğbaş Niğde Beton hisselerinde Sarı Levent takma ismiyle tanınan bir oyuncunun aracılık ettiği öne sürülüyor. Borsa kulislerinde sesli olarak dile getirilen iddialara göre, daha önce grubun borsa işlerini yapan kişiler, SPK yönetiminin değişmesiyle bu tarz işleri çevresindekilere pas etmeye başlamış. Sarı Levent’in maşa olarak kullanıldığı söylenen operasyona SPK’nın müdahalesi nedeniyle bir süre ara verildiği öne sürülüyor. Çünkü yüksek miktarda ortak satışı nedeniyle SPK Çemaş’tan risk faktörlerini içeren bilgi formu talep etti ve şirket te bunu KAP’a gönderdi. http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=279849 adresinde risklerle ilgili şirketin yaptığı açıklamayı okuyabilirsiniz. Çemaş bu açıklamayı yapmadan önce 21 milyon lot hissenin yaklaşık 7 milyon lotunu piyasada satmıştı. Geçen hafta Cuma günü yapılan açıklamada ise Niğbaş’ın halka arzında esas alınan fiyat belirleme yöntemleri kamuoyuyla paylaşıldı. Gedik Yatırım’ın hazırladığı fiyat tespit raporuna göre Niğbaş’a 2.55 lira değer biçilmiş bu değer üzerinden de yüzde 20 iskonto yapılmış ve 2.04 liralık halka arz fiyatına ulaşılmış. Bugün ise hisselerin yaklaşık 1 lira seviyesinden satılıyor olması yatırımcıların kafasını karıştırıyor. Gedik Yatırım’ın analizinde 2.55 lira değer çıkarılan ve 2.04 liradan halka arz edilen hisseler bugün bir grup şirketi tarafından 1 liraya nasıl satılır? Ya Gedik Yatırım’ın hesaplamasında bir hata var ya da Çemaş bu hisseleri çok ucuza almış. Böyle olsa bile 2 liradan yapılan halka arz sonrası yarı fiyatına ortak satışı gelmesi borsa çevrelerinde büyük tepki topluyor.
Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda da fahiş fiyattan yapılan halka arzlar sonrası ortaklar nominal değer hatta bunun altında rakamlara hisse satmıştı. Piyasada artan tepkiler üzerine SPK yönetimi değişmiş ve yeni SPK yönetimi aldığı ilke kararlarıyla bu işlemlerin önüne büyük ölçüde geçmişti. Tam değişim sürecinde Çemaş’ın halka arz fiyatının altına satış yapması gözlerin Niğbaş’a çevrilmesine neden oldu. Borsa kulislerinde birçok ortak satışında isimleri geçen piyasa dolandırıcılarının bu sefer işi Sarı Levent’e devrettiği dile getiriliyor.
YATIRIMCILARIN CEVAP ARADIĞI SORU
KAP’a yapılan son hisse satış açıklamasında 1.00-1.08 lira aralığından 1.8 milyon lot satış yapıldığı ve Çemaş’ın şirketteki payının yüzde 55’e gerilediği belirtildi. Çemaş, geçen yıl Nisan ayında elindeki 21 milyon 438 bin adet hisseyi borsada işlem gören tipe dönüştürmek için Merkezi Kayıt Kuruluşu’na (MKK) kaydettirmişti. Son yapılan açıklamada ise 14 milyon lot hissenin daha satılacağı duyuruldu. Kısa sürede 7 milyon lot Hisse elden çıkarılmış! Peki, bu hisseler kimlerin hesabına, kaç liradan geçmiş? Yatırımcılar bu sorunun yanıtını merak ediyor. Kulislerde kulaktan kulağa fısıldanan iddialara göre 21 milyon lot hissenin satışı için nominal değerin çok altında bir fiyattan anlaşma yapılmış!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)