E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.
Reel sektör ile tasarruf sahipleri arasında köprü vazifesi gören finans sektörünün önünü açmaya devam edeceklerini belirten Nebati, "Türkiye Ekonomi Modeli'ni anlatıyoruz, bizi dinliyorlar, izliyorlar, merak ediyorlar, sorguluyorlardı, şimdi nasıl oldu diye bakıyorlar, Türkiye Ekonomi Modeli dünyanın gündeminde." dedi.
Nebati'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
Finansal mimari ve altyapının geliştirilmesi için ilgili tüm kurumlarımızla yoğun bir şekilde beraberce çalışıyoruz
Bu kapsamda atacağımız yeni adımları yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Bu yeni adımlarımız da Kur Korumalı Mevduat gibi finansal istikrara katkı sağlayacak.
Ekonomimizin daha fazla katma değerli üretim potansiyeline ulaşabilmesi amacıyla Türkiye Ekonomi Modelimizin sac ayaklarından biri olan selektif kredi politikasını istikrarlı şekilde uyguluyoruz.
Böylece, reel sektörün finansmana kesintisiz erişimini sağlarken kredilerin de tüketimden ziyade üretken alanlara yönlendirilmesini sağlıyoruz.
21 Ekim itibarıyla toplam kredi hacmi yıl sonuna kıyasla 2 trilyon lira artarak 6.9 trilyon liraya ulaştı.
Bu artışın yaklaşık %83'lük kısmının reel sektörümüze açılan ticari kredilerden kaynaklanıyor olması oldukça önemli.
KOBİ kredilerinin tarihsel ortalamasının üç katından fazla büyümesini ekonomimizin geleceği ve sağlığı açısından çok önemli buluyoruz.
2022 yılında selektif kredi anlayışıyla Hazine destekli KGF kefalet sisteminde 111,3 milyar liralık kredi hacmi oluşturmuş durumdayız.
Küresel ölçekte zorlu bir dönemde geçtiğimizin hepimiz farkındayız, öte yandan ülkemiz açısından yepyeni fırsatlar barındırdığının da çok net bir şekilde farkındayız.
Bu fırsatları da en iyi şekilde değerlendirmeye devam ediyoruz.
Gereken tüm mücadeleyi sonuç alana kadar veriyoruz, çünkü biz yarına yön verme ideali ile ilerliyoruz.
İlerleyen dönmede de vatandaşlarımızın refahı ve ülkemizin kalkınması için gereken tüm mücadeleleri tereddüt etmeden vermeye devam edeceğiz.
Krizler her alanda ortaya çıkar ama biter.
Yarına yön veren 'Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz.
Hazine olarak yeşil tahvil ihracı için gerekli mevzuatsal hazırlıkları tamamladık.
BDDK ile de TBB ile de SPK ile de toplantı yaparız... Finansal yapının mimarları konuşur, tartışır, sorunlar varsa ortaya koyar, çözümü için her paydaş üzerine düşen yükü alır.
BDDK'nın yeni sıkılaştırma kararı yarın başlıyor
Ekonomik kriz yaklaşıyor, güvenli liman neresi olacak?
Bankaların yabancı para varlıkları geriledi
SPK yönetiminde önemli değişiklikler
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Amca benim karnım aç.
100 yıl sonra dünyada şu an yaşayan hiç kimse olmayacak.bize ne sizin hayallerinizden
Lafonten den masallar.
Kusura bakmayın İş Bankası Genel Müdürü durumu çok güzel izah etmiş. Yanlıştan dönmekte erdemdir. Bizlere sıkıntı yaşatmanıza gerek yoktu. Hala şansınız varken, eleştirileri dikkate alıp çözüm üretmelisiniz. Pirincin kilosu 30 TL, Temel ihtiyaçlar aylık 6 bin civarı, kira+ sürekli zamlanan su+doğalgaz+ulaşım+elektrik+kira Allah aşkına kimse bürakrotlar gibi 3-5 yerden maaş almıyor. Siz faizi düşürdükce, vatandaşın sanayicinin faiz maliyeti giderek büyüyor. Allah Muhammet aşkına gerçekten inancınız varsa, yeter artık enflasyonu durdurun. Siz başaramıyorsanız inat etmek yerine tecrübeli insanlardan faydalanın. Allah kulunun fakir olmasını istemez, aç kalsın istemez. Böyle sınav olmaz. Sizin çocuklarınız refah içinde yaşarken, sayelerinde makam sahibi olduğunuz vatandaşın alım gücünü yükseltmeniz gerekmez mi?
Bıktık sizin masallarınızdan gerçekler gün gibi ortadayken ve gidişat felaket iken bu masallar kime ülkeyi tek kelime ile batırdınız. Beceriksiz vizyonsuz muhalefet olmasaydı şimdiye kadar çoktan gitmiştiniz. Sizin şansınız 21 yıldan beri bir türlü siyaseten üretemeyen belkide iktidar olmaktan korkan ne idiğü belirsiz ülke gerçeklerinden uzak ve duyarsız muhalefet
Sen ilk önce görevini yap. Laf çok iş yok.
sen başarılı birşekilde maliyebakanlığı yap da gerisini boşver yalanla dolanla yürümezbuiş.
Nasıl olacak bu ? kaç fabrika kurdun bakan efendi ? kaç tane dev devlet kiti görev aldı ve üretime geçti ? kaç temel atıldı çifçi için, işçi için, ..kaç labaratuvar açıldı tohum ıslahı yapıyor ? kaç labaratuvarda tarım ilaçları üretilip yerlilerşti, gübre fabrikası kuran devlet çiftçiye kaç tl den verecek gübreyi ? tarlada 5 yılda değişen pulluklar tarım makınaları neden hala 518 kdv ? li... besici , üretici yüzde kaç faizle kredi sermaya bulabiliyor ? ya konuşuyorsunda efendi boş konuşuyorsun... neyin temeli atıldı ? iddam şuki, ar olan devlet tesisleri kitleri vb satılamasa idi bu kadar cari açık olmazdi.. 100 yılda bu kadar cari açık var ise, sebebi, satılan temel üretim tesislerinin yok olmasıdır. Buyrun danışmanlarınız araştırsın. tarihimizde bu kadar boş kasa olmadı, 100 yıl önce savaşda sıfır kasa nasıl artı oldu ? danışmanlar araştırsın...şimdi gelınen duruma bak...okuyan kaçıyor be kağıt ithal ediyoruz 85 millyon bunu kullanacak üret AÇ SEKAYI ne lakırtısı bu ?
Seçimlerden sonra yönünü ülke bulacak.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (06:39)