E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisNBK bu kez ilaca geldi---

NBK bu kez ilaca geldi

NBK bu kez ilaca geldi
09 Ocak 2012 - 08:36 borsagundem.com

Turkish Bank, Dünya Göz Hastaneleri, Kılıç Grup ile Türkiye'de büyüyen NBK bu kez ilaca geldi

Sağlık sektöründe yabancı ilgisi ilaçla devam ediyor. Yeni düzenlemelerle ilaç sektöründe kâr rakamlarının düşüklüğünden firmalar yakınırken, Körfez'in en büyük finans şirketlerinden biri daha yatırımını ilaçtan yana kullandı. 2015'te dünyanın en büyük ilaç pazarlarından biri olacağı açıklanan ve 2011'e damga vuran ilaca adım atan Körfez devi ise Türkiye'nin yakından tanıdığı Kuveytli National Bank of Kuwait. Kuveytli banka, ilaç dağıtımında sektörün en büyük oyuncularından Dem İlaç ile imza attı. 2010 yılında Dünya Göz'e yüzde 30 ortak olan National Bank of Kuwait (NBK), böylece Türkiye'deki ikinci sağlık yatırımını da Dem İlaç ile gerçekleştiriyor. NBK Capital Mezzazine Fund ile imzayı attıklarını söyleyen Dem İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Demir, "1993 yılında kurulan şirketimiz için NBK işbirliği büyük bir adım oldu" dedi. NBK'nın önce Dem İlaç'ı fonlayacağını, ardından da ortak olacağını anlatan Demir, "150 kişilik kadroya sahip Dem İlaç için büyüme süreci başladı. 2010'da 66 milyon lira ciro yapan şirketimiz geçen yılı 91.2 milyon lirayla kapattı. Dünya devi markalarla olan işbirliğimizi üretime çevireceğiz" diye konuştu.
TÜRKİYE'DE YATIRIMI SEVİYOR
Yönetim Kurulu'nda Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'in de bulunduğu NBK, 2007'de Turkish Bank'ın yüzde 40'ını 160 milyon dolara alarak Türkiye'ye adım atmıştı. NBK, sırasıyla Yudum Gıda'nın tamamını, Kılıç Deniz'in yüzde 20'sini Dünya Göz Hastaneleri'nin de yüzde 30 hissesini satın almıştı.
2012 HIZLI BAŞLADI
Yabancıların Türkiye ilgisi 2012'ye hızlı başladı. Yılın ilk işlemini Türkiye Finans Bankası'nın ortağı Suudi Arabistanlı National Commercial Bank yaptı. Suudi bankanın yatırım kolu Eastgate MENA Capital, Silk & Cashmere'e ortak oldu. Körfez'in içecek devi Dubaili Aghtia, Pelit Su markasının tamamı için imzaları attı. Manisalı seramik ve granit firması Graniser Granit Seramik'e Londralı Bancroft ortak oldu. 9 milyar dolar cirosu ve 12 bin çalışanı bulunan ABD'li Hunstman, EMA Kimya'nın tamamını Engine Holding'den devraldı.
İTALYAN DEV ÇINAY'I ALDI
NBK Capital Yönetici Direktörü Amjad Ahmad ise "Büyük bir Pazar olan Türkiye'de Dem'e yatırım yapmamız potansiyelinin de güçlü olduğunu gösteriyor" dedi. Öte yandan bir başka yabancı dev daha Türkiye'de ilaç sektörüne adım attı. İtalyan ilaç devi Angelini Group, Santa Farma'nın patronu Erol Kiresepi ve Süleyman Kiresepi'nin ilaç şirketi Çınay Kimya'nın yüzde 100 hissesini devraldı. 
KERİM ÜLKER - SABAH

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)