E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
NASA, 10 yılın sonunda fırlatılmaya hazır “fisyon yüzey güç sistemi” için bir tasarıma sahip olmayı umuyor.
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA Dünya'da enerji üretimi için kullanılan nükleer santrallerin zararları ve tehlikeleri nedeniyle Ay'a radyoaktif güç reaktörleri kurmaya hazırlanıyor. NASA ve ABD Enerji Bakanlığı, nükleer enerji santralini Ay'da kurmak adına konseptler tasarlayan üç şirketle sözleşme imzaladı.
10 yıl elektrik üretecek
NASA 14 yıldır Ay'ın üzerinden en az 10 yıl çalışabilen bir nükleer enerji santrali projesi üzerinde çalışıyor. NASA, tasarımını finanse etmek için Lockheed Martin, Westinghouse ve IX şirketlerine yaklaşık 5 milyon dolar verecek.
NASA, on yıl boyunca test edilecek fisyon yüzey güç sistemini Ay'da kullanmayı umuyor. Testlerin başarılı olması durumunda, Artemis programının bir parçası olarak Ay ve Mars'ta nükleer enerji santralleri kurulmaya başlanabilir.
NASA , Ay yüzeyinde başarılı bir şekilde yerleştirilebilirse, reaktörlerin nihai Mars görevi için kullanılabileceğini söyledi.
Lockheed Margin ve Westinghouse'a ek olarak, üçüncü yüklenici IX adlı Teksas merkezli bir ekip olacak. IX, Uzay aracı tasarımcısı Intuitive Machines ve deneysel bir çakıl yataklı reaktör geliştiricileri olan X-Energy arasındaki ortak girişim.
NASA'nın Uzay Teknolojisi Misyon Müdürlüğü müdür yardımcısı Jim Reuter konu hakkında yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:
Bu erken tasarımları geliştirmek, diğer dünyalardaki uzun vadeli insan varlığını güçlendirmek için zemin hazırlamamıza yardımcı olacak.
NASA, bir kara deliğin sesini yayınladı
NASA uyardı: Hızla Dünya'ya yaklaşıyor!
NASA için geliştirildi: Gizemli uçak X-59'dan çarpıcı görüntüler!
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
dünya ya sığmadılar.ALLAH diyor ki benim yaratıklarımla oynamayın ve bozmayın bozarsanız bende sizleri bitiririm.kıyamete beş kaldı galiba.
DÜNYADA KIYAMET AY'IN DÜNYA YÖRÜNGESİNDEN ÇIKIP GÜNEŞE YÖNLENMESİ İLE BAŞLARSA DÜNYAMIZIN KENDİ ÇEVRESİNDEKİ DÖNÜŞÜ YAVAŞLAMAYA BAŞLARSA VENÜS BENZERİ ÇOK SICAK BİR GEZEGEN OLABİLİR
Dünya dar geldi gitmişken bütün kainat gitsin :D ... hani güneş enerjisi sistemleri olacaktı. Ne diye nükleere geçtik :D demekki güneş enerji ve pil gibi işlevleri çok ilkel kalıyor. Ayda enerjı nükleerden olacak. Gemilerde, uzak mekikleride vb. vb. Yarıma vb vardı ayda nasıl bina yapılır diye. bazı robotlar 3d yazıcılar gibi ay maddelerini kullanıp binalar yapılıyordu felan filan... Aynı yarışmalar ülkemizde olmalı bölgemizde en iyi ucuz yapı ile nasıl ucuz bina yapılabilirdiye... Bazı posalardan tahtalar vb oluşturuluyor. hem çöp değerleniyor hemde bina için tahtalar oluyor prefabrik malzeme gibi. arge lazım
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (22:55)