E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriNamet Ortadoğu'ya açılacak---

Namet Ortadoğu'ya açılacak

Namet Ortadoğu'ya açılacak
06 Haziran 2014 - 04:09 borsaningundemi.com

Şanlıurfa Entegre Besi ve Et Tesisleri'ni Koç Grubu'ndan satın alan Namet 2 yıl içinde üretiminin yarısını ihraç etmeyi planlıyor. İlk hedef Ortadoğu

Türkiye’nin en büyük besi çiftliklerinden olan Şanlıurfa Entegre Besi ve Et Tesisleri’ni 20 milyon liralık yatırımla bünyesine katan Namet, 2014 büyüme hedefini yüzde 10, ihracat hedefini ise iki yıl içinde yüzde 50 olarak açıkladı.

İHRACATA YÖNELECEĞİZ

Duygu Erdoğan'ın Milliyet'teki haberine göre ihracat rakamlarının ‘yok denecek kadar az’ olduğunu söyleyen Namet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Kayar, ihracat pazarında ilk hedef olarak Ortadoğu’yu gösterdi. Bölgedeki insanların beklemiş et yerine taze et istediğini ve gelir durumunun da iyi olduğunu belirten Kayar, şöyle devam etti:
“Ortadoğu halkı Türk ürünlerine daha sıcak. Lojistik olarak çok yakınız. Şanlıurfa’da kesim yapıp 46 saatte Cidde’ye TIR indirebiliyoruz. Satışlarımızın çok minimize bir kısmı ihracat. Türkiye öyle bir noktada ki komşularımızın hepsi tüketici konumunda. Bu işle ilgili ciddi bir üretim yapan Türkiye dışında bir ülke yok.”

Bahreyn merkezli Investcorp’a azınlık hisselerini satarak ortaklığa giden Namet, yurtdışına yayılma politikasında bu ortaklıktan da faydalanacak.
Kayar, “En büyük amacımız bundan sonra yurtdışındaki pazarlara açılmak, bir dünya markası olmak. Investcorp’la bir dünya markası olabilirsiniz, Namet de zaten bunun için doğru bir marka” dedi.

HAYVAN SAYISI 30 BİN OLACAK

Faruk Kayar, tesisle ilgili olarak şu bilgileri verdi: “2013 yılında 15.5 milyon liraya satın alınan tesis için 4.5 milyon lira ek yatırım yapıldı. 740 bin metrekarelik alanda, 140 kişilik istihdam sağlandı. 24 bin büyükbaş hayvan kapasiteli tesisin 30 bin hayvan kapasitesine çıkarılacak. Mevcut büyükbaş hayvan sayısı 13 bin. Çiftlikte simental, montofon, holstein ve melez ırklar bulunuyor. Tesis,bölge ekonomisine yaklaşık 25 milyon liralık yem bitkileri alımı ve yılda yaklaşık 120 milyon liralık canlı büyükbaş ile küçükbaş hayvan alımıyla katkı sağlayacak.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)