E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıNakde dönmekte fayda var---

Nakde dönmekte fayda var

Nakde dönmekte fayda var
10 Haziran 2011 - 09:30 borsagundem.com

Analistler hisse taşımaktan ziyade bir miktar nakde dönmekte fayda olduğu görüşünde

Çin'deki dış ticaret dengesinin beklentinin altında kalması, Güney Kore'nin sürpriz bir şekilde faizleri artırması, FED Başkan Yardımcısı Janet Yellen'ın ABD konut sektörüne ilişkin olumsuz açıklamalarda bulunması nedenleriyle IMKB-100 endeksinin bugüne 63.450 civarından başlamasını bekliyoruz.
Dünkü ABD verilerinin yine karışık ve zayıf bir görüntü ortaya koymasının yanı sıra Avrupa Merkez Bankası'nın Temmuz ayına yönelik faiz artırım sinyali vermesi, Fitch'in Yunanistan'ın borç yapılandırması halinde kredi notunun düşürülebileceği uyarısı gibi negatif haber akışı, günün ilerleyen saatlerinde petrol arzının talebe yetişemeyeceğine yönelik endişelerin petrol ve enerji hisselerine alım getirmesi, Yunanistan'ın orta vadeli bütçe planını kabul etmesi ve 28 milyar € tutarında kemer sıkma planı açıklamalarıyla dengelendi ve ABD borsaları ay başından bu yana sürdürdüğü düşüşü dün itibarıyla sona erdirdi. Bu sabah ise, Çin'de dış ticaret dengesinin 13.1 milyar dolar ile beklentinin altında fazla vermesi, Güney Kore'nin analist tahminlerinden farklı olarak faizleri %3.00'den %3.25'e yükseltmesi, FED Başkan Yardımcısı Janet Yellen'ın ABD konut sektörüne ilişkin olumsuz açıklamalarda bulunması, Asya Pasifik borsaları ile vadeli borsaların ekside seyretmesine neden oluyor.
Yurtdışı borsaların dünü artıda tamamlamasına karşılık IMKB-100 endeksinde yaşanan negatif ayrışmayı ve satışları hafta sonundaki seçimler öncesinde portföylerdeki riski düşürmek maksadıyla yapılan bir yapılandırma hareketi olarak değerlendiriyoruz. Bugünün piyasa takvimine baktığımızda, piyasalarda çok etkili olabilecek haber akışı bulunmadığını görmekteyiz. Bu kapsamda, bugünkü zayıf veri akışı içerisinde dünkü hisse pozisyonu azaltma hareketinin devam edebileceğini tahmin ediyoruz. İktidar partisinin kamuoyu yoklamalarında birinci parti olarak çıkmasına karşılık mevcut seçim sisteminden dolayı 330'un altında milletvekili çıkarma ihtimalini gözönünde bulundurarak tamamen hisse taşımaktan ziyade bir miktar nakde dönmekte fayda olduğu görüşündeyiz.
Destekler: 63.400 - 62.800 - 62.000, Dirençler: 63.800 - 65.000 - 66.300
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
ALGYO, CCOLA 
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)