E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak'Mütekabiliyet'in adı yetti'---

'Mütekabiliyet'in adı yetti'

'Mütekabiliyet'in adı yetti'
03 Aralık 2011 - 08:58 borsagundem.com

Pasaportu olan herkesin Türkiye'den konut alabilmesinin önünü açacak yasanın adı bile yetti.

''Yasanın çıkacağına kesin gözüyle bakan Körfezli 27 yatırımcı Batışehir projesinden daire aldı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın mütekabiliyet (karşılıklılık) esasına bakılmaksızın yabancıya gayrimenkul satışı yapılabilmesinin önünü açacak yasanın çıkacağını açıklaması Türkiye'den konut almak isteyen, Rus, Azeri ve Körfez ülkelerinin vatandaşlarını harekete geçirdi. Yasanın çıkacağına kesin gözüyle bakan yabancı bireysel yatırımcılar İstanbul'daki projelerde alıma başladı. Egeyapı tarafından İstanbul'da Basın Ekspres Yolu'nun giriş kapısı niteliğindeki Bağcılar'da inşaatı devam eden Batışehir'den yasanın çıkacağına kesin gözüyle bakan Rus, Azeri, Suudi, Yemenli 30'a yakın kişi daire aldı.
KÖRFEZ'E OFİS
Egeyapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, yeni yasal düzenlemenin yapılacağını belirterek, "Mütekabiliyet nedeniyle Türkiye'den konut alamayan ülkelerin vatandaşları, Türkiye'yi takip ediyor. Yeni yasal düzenlemenin çıkacağından eminler. Suriye, Yemen, Irak, Sudan, Azerbaycan ve Arabistan'dan 27 kişi Batışehir projesinden daire aldı" dedi. Yasağın kalkması durumunda satışların patlayabileceğini ve ekonominin çok önemli bir ivme kazanacağını dile getiren Kabadayı, "Gelip örnek dairelerimizi geziyorlar. Dört körfez ülkesinde satış ofisi kurmak için çalışmalarımıza başladık. Satış pazarlama konusunda bu ülkelerde yerel ortaklarla çalışacağız" diye konuştu.
SUUDİ ORTAK GELİYOR
İnanç Kabadayı, Suudi Arabistan'dan büyük bir grupla ortaklık anlaşması imzalayacaklarını açıklayarak, "Prensipte anlaştık, 1 hafta içinde sözleşmeyi imzalayacağız" dedi. Kabadayı, Suudi ortakla ilk olarak yaklaşık 120 milyon dolarlık yatırımla Kartal'da reszidans yapacaklarını belirterek "2012 sonbaharda bu projeyi portföyümüze ekleyeceğiz. Ortağımızla Anadolu yakasında büyük ölçekli kentsel dönüşüm projeleri ile ilgileniyoruz" dedi. Kabadayı, Kartal'da Titanic Otel'in yanında İz Park ofis projesine de başlayacaklarını belirterek, "İz Park 4 bloktan oluşacak. E-5'e cepheli A Plus ofis projesi ruhsat aşamasında" diye konuştu.
BATIŞEHİR'DEN SATIŞ REKORU
İçerisinde 3 bin 123 adet konut ve rezidans, bir şehir oteli, ofisler, özel eğitim kompleksi, açık alışveriş çarşısı bulunacak Batışehir, 149 konut satışıyla 81 milyon 699 lira hasılat elde ederek Emlak Konut GYO projeleri arasında ekim ayı hasılat sıralamasında ilk sırada yer aldı. Projede satışa çıktıkları ağustostan bu yana toplam 1.150 konut sattıklarını kaydeden Kabadayı, "Bu satıştan toplam 360 milyon lira hasılat elde ettik. Batışehir'de ikinci etapta kampanya başlattık. Yılsonuna kadar geçerli olacak kampanyada yüzde 1 peşinat ve sıfır faiz oranları ile konut satışına başladık. Kampanyayla 250 konut satmayı ve 100 milyon lira ciro elde etmeyi planlıyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)