E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMuhteşem Yedili 5 günde 1,1 trilyon dolar sildi---

Muhteşem Yedili 5 günde 1,1 trilyon dolar sildi

Muhteşem Yedili 5 günde 1,1 trilyon dolar sildi
18 Temmuz 2024 - 10:27 borsagundem.com

ABD borsalarının en gözde teknoloji hisseleri ciddi bir satış dalgasıyla karşı karşıya. Muhteşem Yedili hisseleri 5 günde 1,13 trilyon dolar değer kaybetti

BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar büyük sermayeli teknoloji hisselerinden uzaklaşırken ‘Muhteşem Yedili’ hisseleri (Apple, Alphabet, Amazon, Meta, Microsoft, Nvidia, Tesla) son beş işlem gününde rekor kayıplara maruz kaldı.

Dow Jones verilerine göre büyük teknoloji hisseleri son beş günde piyasa değerlerinden toplamda 1.13 trilyon dolar kaybetti. MarketWatch’un haberine göre bu hisse grubu daha önce 11 Mayıs 2022 tarihinde sona eren beş günlük süre içerisinde 1,27 trilyon dolar değer kaybetmişti. Bu düşüş Muhteşem Yedili’nin en büyük üçüncü değer kaybını işaret ediyor.

Büyük teknoloji ve teknolojiyle ilişkili şirketlerden oluşan grup çarşamba günü piyasa değerinden 527 milyar dolar kaybetti ve tarihi boyunca en büyük yedinci zararını kaydetti. Muhteşem Yedili geçen hafta perşembe günü piyasa değerinden 597 milyar dolar düşü görmüştü. Bu yedi hissenin kaydettiği rekor düşüşse 602 milyar dolarla 3 Şubat 2022 tarihinde gerçekleşmişti.

Nvidia ve diğer teknoloji hisseleri çarşamba günü baskı altında kalmayı sürdürdü. Çip sektörü üzerindeki olası düzenlemelere ilişkin endişeler ve piyasalarda kazanan teknoloji hisselerinden değerinin altındaki şirketlere doğru rotasyon düşüşlerin temel sebeplerini oluşturuyor.

ABD merkezli yatırım firmasın Janney Montgomery Scott’ın Baş Stratejisti Dan Wantrobski müşterilerine yaptığı açıklamada piyasalardaki gelişmelere ilişkin, “Bu hareket devam eden bir rotasyonun göstergesidir” uyarısında bulundu.

Çarşamba günü Nvidia hisseleri %6,6, Meta hisseleri ise %5,7 değer kaybetti. Bu iki hisse de yılın başından bu yana Muhteşem Yedili’nin en iyi performans gösteren hisseleri olarak biliniyor.

Bu arada Tesla hisseleri %3’ün, Amazon ve Apple hisseleri ise %2’nin üzerinde değer kaybetti. Alphabet ve Microsoft hisselerindeki düşüşse %1’in biraz üzerindeydi.

Wantrobski, “Muhteşem yedili hisseleri açısından bakıldığında 2024’ün başından bu yana devam eden yükseliş trendi bozulmasa da yakın vadede daha fazla düşüş potansiyeli görüyoruz” açıklamasında bulundu.

Goldman Sachs: Borsada dipleri satın almayınGoldman Sachs: Borsada dipleri satın almayın

 

Küresel piyasalarda gözler ECB'deKüresel piyasalarda gözler ECB'de

 

Trump’ın ekibinden Wall Street uyarısı geldiTrump’ın ekibinden Wall Street uyarısı geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MERHALET KUŞUÖTMEZ18 Temmuz 2024 10:45

     (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)