E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMudiler riskli olduğunu biliyordu---

Mudiler riskli olduğunu biliyordu

Mudiler riskli olduğunu biliyordu
30 Ekim 2014 - 07:55 borsaningundemi.com

TMSF Başkanı Gül, yüksek faiz için off-shore'a para yatıranların mahkemeyi kazanmalarına isyan etti

Riski bile bile yüzde 84'lük yüksek faiz kazanmak için off-shore bankalara para yatıranların 'dolandırıldım' iddiasıyla açtıkları davaları kazanmaları Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yöneticilerini isyan ettirdi. 6 milyon lira yatıran bir mudi, yerel mahkeme kararıyla 46 milyon liraya yakın para aldı. 2 Aralık'ta Yargıtay'da görüşülecek olay da bardağı taşıran son damla oldu. Bugüne kadar mahkeme kanalıyla, off shore'da hesap açan 150 kişinin 500 milyon lira kazandığını söyleyen TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, Sabah'a konuştu. Mahkemelerin dava dosyalarındaki delillere bile bakmadan karar verdiğini söyleyen Başkan Gül, ödenilen bu paranın kamu parası olduğunu belirtti. 

MUDİLER RİSKİ BİLİYOR 

Sabah'ın haberine atıfta bulunan Gül, "Ne yazık ki haberiniz doğru. Haberinizde bahsettiğiniz dava, off-shore meselesini çok iyi özetliyor. Herkes bu örnek sayesinde, yanlışı görebilir diye umuyorum. Yıllardır mahkemeleri biz kazanıyorduk. Çünkü o zamanlar yargıçlar belgelere bakıyordu. Mağdur olduğunu, dolandırıldığını iddia edenlerin evrakları inceleniyordu. 'Benim off-shore'dan haberim yok. Mağdurum. Devlet zararımı karşılasın' diyenlerin çoğunun off-shore hesabı açılması yönünde yazılı talimatları var" diye konuştu. Bu kişilerin vergi ve sigorta masrafı ödemememek ve daha yüksek faiz almak için yazılı talimat verdiğinin tespit edildiğini vurgulayan Gül, "Yüksek faiz almak için 'param off-shore'a yatırılsın' diye yazılı talimatlar verilmiş. Ancak Yargıtay'ın emsal kararından sonra, mahkemeler artık bizim sunduğumuz bu belgelere bakmayı bıraktılar" dedi. 

ÖDENEN PARA HERKESİN 

Türkiye'de faizler yüzde 40-50 seviyesindeyken, yüzde 80'i aşan oranla para kazanmayı tercih eden kişinin, bu kararının riskini de bildiğini söyleyen Gül, şöyle konuştu: "Yüksek faiz, yüksek risk demektir. Off-shore'cular yıllarca vergi ödemeden, yüksek faiz geliri elde etti. Ne yazık ki acı gerçek şu: Vergi ödemeden yüksek faiz kazananların batığını, şimdi kamunun parasıyla geri ödüyoruz. Hem de 5-6 kat faiziyle. Biz bunu anlayamıyoruz. Avukatlarımız, hâlâ hakimlerin belgelere bakması için mücadele ediyor. Kamuoyu desteğine ihtiyacımız var. Çünkü bu gerçekten memleket meselesi." 

KRİTİK TARİH 2 ARALIK

Off shore'a para yatırdığı halde mahkeme kararıyla milyonlar kazanan son isim Mehmet Keramettin Bahadır oldu. 6.2 milyon lira yatıran Bahadır, dava sonunda yerel mahkemeden 46 milyon lira ödenmesi kararı çıkardı. Yargıtay, işte bu davayı 2 Aralık'ta görüşerek karara bağlayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail 18 Kasım 2014 00:23

    neden yayınlamıyon editör sendemi banka patronları tarafındasın yoksa

  • ismail 18 Kasım 2014 00:01

    yaw neden yadıklarımı yayınlamıyorsunz 13 yıl oldu paramız kaptıralı 13 yıldır sn gül banka sahiplerinden nekader para tahsil etmiz 42 milyon dolar yuhbe güçü bizlere yetiyor burasu muz cumhuriiyeti degi,l bey türkiye cumhuriyeti bilesiniz

  • knight30 Ekim 2014 12:52

    Sonunda TC yargisi devletin memuru olmadigini gosteren, devletin sorumsuzlugunun bedelini vatandasa odetmeyen karar verdi. Simdi TMSF aglayacagina o bankalara bakan murakiplari sorustursun, hazineye zarari tazmin etsin. Devlette kaliteli bilgili ahlakli eleman calistirmayi ogrensin. Temel sorunumuz her kurumdaki yetersiz bilgisiz liyakatsiz personal ve isini yapmayan daha kalitesiz amirleridir.