E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoskova Borsası rekora koşuyor---

Moskova Borsası rekora koşuyor

Moskova Borsası rekora koşuyor
27 Ekim 2024 - 08:43 borsagundem.com

Moskova Borsası, 2024 yılı sonunda beşinci kez işlem hacmi rekorunu yenileyebileceğini öngörüyor.

Moskova Borsası'nın Uluslararası İlişkiler Direktörü Anton Terentyev, Smart-Lab konferansında, “Son dört yıldır işlem hacmi rekorlarını yıllık olarak güncelliyoruz. Şu an iyi bir hızla ilerliyoruz ve bu yıl rekoru yenilemek için tüm şartlar uygun” dedi.

Terentyev, Merkez Bankası’nın yüksek politika faizinin komisyon gelirlerini “en iyi şekilde olmasa da dramatik biçimde etkilemediğini” belirtti ve “Kârlarımız yüksek seviyede, giderler biraz arttı ancak kontrol altında. Temettü dağıtıyoruz” diye ekledi.

Ayrıca, Terentyev, yönetim kurulu başkanındaki son değişikliğe rağmen kalkınma stratejilerinde bir değişiklik yapmayı planlamadıklarını ifade ederek, “Strateji tamamen geçerliliğini koruyor ve Denetim Kurulu tarafından belirleniyor.” dedi.

Eylül sonunda, Moskova Borsası’nın Denetim Kurulu, Yuri Denisov’un yönetim kurulu başkanlığı görevini sonlandırdı ve geçici olarak Ulusal Hesaplama Depozitosu’nun (NRD) eski başkanı Viktor Zhidkov’u atadı.

2021 yılı sonunda, Moskova Borsası’nın toplam işlem hacmi tarihte ilk kez 1 katrilyon rubleyi aşarak 1,01 katrilyon rubleye ulaştı. 2022 yılında işlem hacmi %4,6 artışla 1,1 katrilyon rubleye, 2023 yılında ise %24 artışla 1,3 katrilyon rubleye yükseldi.(Gazetemru)

Moskova Borsası'nda 'yuan' hamlesiMoskova Borsası'nda 'yuan' hamlesi

 

Moskova Borsası'ndan ABD ve İngiltere'ye dava Moskova Borsası'ndan ABD ve İngiltere'ye dava

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)