E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's Türkiye kararını açıkladı: Kredi notu 2 kademe yükseldi---

Moody's Türkiye kararını açıkladı: Kredi notu 2 kademe yükseldi

Moody's Türkiye kararını açıkladı: Kredi notu 2 kademe yükseldi
19 Temmuz 2024 - 23:51 borsagundem.com

Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu 2 kademe yükselterek "B3"ten "B1"e çekti, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu

Moody's, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmesini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin kredi notunun "B3"ten "B1"e yükseltildiği, kredi notu görünümünün "pozitif" olarak korunduğu bildirildi.

Açıklamada, kredi notunun B1'e yükseltilmesinin temel itici gücünün yönetimdeki gelişmeler, özellikle ortodoks para politikasına kararlı ve giderek daha iyi yerleşen geri dönüş olduğu belirtildi.

Bunun Türkiye'nin başlıca makroekonomik dengesizliklerinin azaltılması açısından ilk gözle görülür sonuçları verdiği kaydedilen açıklamada, "Enflasyonun ve iç talebin ılımlı hale gelmesi başlaması, enflasyonist baskıların gelecek aylarda ve 2025'e doğru önemli ölçüde hafifleyeceğine dair bize daha fazla güven veriyor." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) para politikasının kredibilitesini hızla artırdığı ve bunun da Türk Lirası'na olan güvenin yeniden tesis edilmesine yardımcı olduğu aktarıldı.

Ayrıca sıkı politika duruşunun Türkiye'nin yüksek dış kırılganlığını önemli ölçüde azalttığına işaret edilen açıklamada, pozitif görünümün yukarı yönlü risk dengesini yansıttığı kaydedildi.

SPK bu hafta 26 izinsiz foreks sitesini yakaladıSPK bu hafta 26 izinsiz foreks sitesini yakaladı

 

SPK'dan 5 şirket ve 11 kişiye idari para cezasıSPK'dan 5 şirket ve 11 kişiye idari para cezası

 

Bitcoin'in fiyatı son 24 saatte  5,9'a yakın değer kazandıBitcoin'in fiyatı son 24 saatte 5,9'a yakın değer kazandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hoca21 Temmuz 2024 21:21

    Demekki abd turkiyenin düşmanı değilmiş. Erdoğanın damadının ekonomi programını begenmiyormus. Dış mihrak masalı da son buldu

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI21 Temmuz 2024 13:55

    Faizleri biraz daha artıralım notumuz yine artırırlar çünkü  emperyalist zenginleri ve bizim zenginleri zengin oldukca daha zengin bizler ise daha fakir olacağız.Bu sistim bir gün bir yerden patlayacak döviz mecburen % 300 e kadar devalüe edilecek fazla dayanamaz bence.

  • AZİMET GERÇEKKALE21 Temmuz 2024 13:53

    Çok çok güzel şeyler yarından itibaren borsada 20 000 hareket başlımıştır arkadaşlar.

  • Yorum21 Temmuz 2024 09:26

    Yabancı tahvil alıp onun faiziyle hisse alıyor hisse içinde ayrıca bir miktar para ile günlükçü gibi trade ediyor hem hisselerin yükselmesini önlüyor em trade yle para kazanıyor hemde faizde vadesi dolan parayla bir miktar hisse ağırlığını arttırıyor yani yabancı bu şekilde para kazanıyor sağlıyorlar bizim aracı kurumlar ve bankaların yatırım bölümleri de bofa al deyince alıyor sat deyince satıyor aradaki farkı bofaya teslim ediyor

  • pazarci20 Temmuz 2024 18:14

    TC nin  ivedilikle ve oncelikle icimizdeki parazitlerden temizlenmesi gerek.

  • Yabancı satıyor. 20 Temmuz 2024 12:09

    Yabancı yatırımcı iki haftadır, notumuz iki kademe artacağı için arkasına bakmadan satıp kaçıyor herhalde.

  • FİNANS DÜNYASI20 Temmuz 2024 11:19

    İçimizde vatanhainleri var utanmadan sevinemedim diyorlar.Bu ülkeyi içeriden çökertecekler.

  • ALİ KODUŞ20 Temmuz 2024 00:32

    bu saatlerde döviz kuruna bakıyorum tık yoktur.Bu nasıl bir not artırımı .Bu not artırımlarını yabancı fonlar kendi paralarını yüksek faize ve yüksek kar yaptıkları borsaya soktular bunu sigortalamak ve döviz kurunu daha fazla yükselmesini engelleyerek istedikleri zamanda ucuz dövizi alıp paralarını ülkelerine götürmek için yapıyorlar.Faizleri biraz daha artıralım notumuzu üç kademe daha artırırlar.

  • VS20 Temmuz 2024 00:06

    mecburen yaranmak için arttıracaktı çünkü 3. dünya savaşı başladı türkiyeyi kim yanına alırsa 1 adım avantajlı başlar

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA20 Temmuz 2024 11:18

    Genel seçimlerden önce ana muhalefet partisi söyle demiş idi biz iktira gelince rusya ile ilişkileri asgari düzeye indireceğiz demiş idi.Aynen Zelenyks gibi abd iktidara getirip ülkemizde rusya ile bizi savaştıracak idi.

  • Müco20 Temmuz 2024 00:00

    Süper🚀🚀