E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMİT ve TSK, PKK hedeflerini vuruyor---

MİT ve TSK, PKK hedeflerini vuruyor

MİT ve TSK, PKK hedeflerini vuruyor
24 Ekim 2024 - 01:16 borsagundem.com

Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan terör hedeflerine yönelik hava harekatında toplam 32 hedefin başarılı şekilde imha edildiği ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki PKK hedeflerine yönelik hava harekâtları hakkında detaylı bir açıklama yaptı. Açıklamada, bu harekâtların, PKK/KCK ve diğer terör unsurlarını etkisiz hale getirerek halk ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını önlemek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirildiği vurgulandı.

Harekat, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde yapıldı. 23 Ekim’de düzenlenen hava saldırılarında 32 terör hedefinin başarıyla imha edildiği ve harekâtların kararlı bir şekilde sürdüğü belirtildi.

Operasyonlarda yerli ve milli mühimmat kullanıldığı, bu sayede çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Bakanlık, terörle mücadelede azim ve kararlılıkla devam edileceğini ve tek bir terörist kalmayana kadar mücadeleye devam edileceğini vurguladı.

Ayrıca, harekâtlar sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların yanı sıra çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığına dikkat çekildi. Bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülke ve milletin güvenliği için geçmişte olduğu gibi bugünde kararlılıkla terörle mücadeleye devam edeceğini belirtti.

Terör saldırısında şehit düşenlerin kimlikleri belli olduTerör saldırısında şehit düşenlerin kimlikleri belli oldu

 

Blinken'dan kınama mesajıBlinken'dan kınama mesajı

 

Bakan Yerlikaya'dan TUSAŞ saldırısına ilişkin yeni açıklamaBakan Yerlikaya'dan TUSAŞ saldırısına ilişkin yeni açıklama

 

Beyaz Saray: Dualarımız Türk halkıyla beraberBeyaz Saray: Dualarımız Türk halkıyla beraber

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)