E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMİT, savcılığa dinleme yazısı göndermedi---

MİT, savcılığa dinleme yazısı göndermedi

MİT, savcılığa dinleme yazısı göndermedi
05 Kasım 2013 - 04:01 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında MİT'in kimseyi dinlediğine dair savcılığa yazı yazmadığını söyledi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT'in, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, kimseyi dinlediğine dair bir yazı yazmadığını bildirdi.

Atalay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Başbakanlık, MİT, MGK Genel Sekreterliği, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türkiye İnsan Hakları Kurumu'nun 2014 yılı bütçeleri üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Çözüm sürecinin paylaşılmasına yönelik parlamentoya bilgi verilmediği eleştirilerine üzüldüğünü belirten Atalay, bu süreçleri mümkün olduğunca şeffaf yürüttüklerini kaydetti. Atalay, "Vatandaşa bile şeffaf. Ne olup, bittiği bilinsin istiyoruz" dedi.

Atalay, çözüm sürecini değerlendirmek üzere parlamentoda komisyon kurulduğunu anımsatarak, "İstedik ki parlamentomuz, partilerimiz bir anlamda süreci de değerlendirsin, bilgiler de verelim. Parlamentoya istenildiği zaman bilgi sunarız" görüşünü dile getirdi.

Çözüm süreciyle ilgili Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in, iki partinin genel başkanı ile görüştüğünü belirten Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini, CHP'nin de Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'nu görevlendirdiğini ifade etti. Meclis Başkanı'nın başkanlığında, odasında bir araya geldiklerini anlatan Atalay, "Anamuhalefet, iktidar çözüm sürecinde nasıl çalışalım? Gelirken Başbakanımız ile istişare ettim ve neyi teklif edeceğimizi sordum. 'Üçer kişilik heyeti teklif edelim, onların da teklifi varsa onu da değerlendiririz' dedi. Sayın Loğoğlu ile uzunca görüştük. Oradan da geri dönüş olmadı. Sonra, 'Niye dönmüyorsunuz?' diye aradım. 'Söyleyecek birşeyim yok' dedi. Halen şu anda muhalefet partilerimizle ve Meclis ile bu süreçle ilgili herşeyi paylaşmaya hazırız" dedi.

- "Dinlemeleri hukuki formata bağlayan hükümetimiz"

Başbakan Yardımcısı Atalay, dinlemelerin nasıl olacağının yasada belli olduğuna dikkati çekerek, MİT'in, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, kimseyi dinlediğine dair bir yazı yazmadığını bildirdi.

Türkiye'de dinlemeleri hukuki formata hükümetlerinin bağladığını dile getiren Atalay, buna ilişkin yasanın Meclis'ten geçtiğini, daha önce bunun hukuki bir zemininin olmadığını kaydetti.

- "Demokratikleşme paketi için 4 ay çalıştık"

Atalay, gelecek projeksiyonlarını iyi yaptıklarını belirterek, 2002 seçim beyannamelerinde, bugünkü politikalarının, reformlarının neredeyse tamamının yer aldığını söyledi.

Demokratikleşme paketi için 4 ay çalıştıklarını ifade eden Atalay, "Orada bir madde görünüyordur, kısa bir şeydir. Ama onun altında koca bir dosya var. Yoksa AK Parti Hükümeti, böyle güçlenerek 11 yıla gelmez. Bunlar kolay değil, çalışarak, emekle oluyor, konjonktürel siyaset yapmıyoruz" dedi.

- "Herşeyi her kurumumuz bilir"

Başbakan Yardımcısı Atalay, şu anda MİT'in iyi çalışan bir kurum olduğunu kaydetti. Komisyonda, MİT ile emniyet arasında çatışma olup olmadığının gündeme getirildiğini anımsatan Atalay, sözlerini, "Devletin bütün kurumlarıyla en iyi koordine olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Herşeyi her kurumumuz bilir. Hiçbir kurum, birşeyden 'bilgi salihibi değilim' diyemez. Hepsi ile de çok açık tartışılır, konuşulur. Böyle bir sistemi yürütüyoruz" diye tamamladı.

 Konuşmanın ardından Başbakanlık, MİT, MGK Genel Sekreterliği, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türkiye İnsan Hakları Kurumunun 2014 yılı bütçeleri kabul edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)