E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMısır ve İran Cumhurbaşkanları bölgedeki son gelişmeleri görüştü---

Mısır ve İran Cumhurbaşkanları bölgedeki son gelişmeleri görüştü

Mısır ve İran Cumhurbaşkanları bölgedeki son gelişmeleri görüştü
23 Ekim 2024 - 20:59 borsagundem.com

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ikili ilişkileri ve bölgedeki son gelişmeleri görüştü

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, BRICS Liderler Zirvesi için Rusya'nın Kazan kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Sisi, İranlı mevkidaşı Pezeşkiyan ile bir araya geldi.

Görüşmede, Mısır ile İran arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik ortak çabaların önemini vurgulayan iki lider, bölgedeki son gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, "bölgesel gerilimi azaltma ve gerilimi tırmandıracak her türlü adımdan kaçınma" çağrısı yaptı.

Artan gerilimin bölge güvenlik ve istikrarını olumsuz etkileyecek sonuçlar doğuracağı ve tüm bölgeyi tehlikeli çatışmalara sürükleyeceği konusunda uyaran Sisi, ülkesinin Gazze ve Lübnan'da ateşkese ulaşmaya yönelik yoğun çabalarını sürdürdüğünü belirtti.

Mısır Cumhurbaşkanı, uluslararası toplumun tüm tarafları bölgede sükunetin yeniden sağlanmasını amaçlayan çabalara olumlu yaklaşmaya teşvik etmesini istedi.

Mısır ithalatı için tarife kontenjanıMısır ithalatı için tarife kontenjanı

 

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Türkiye'den ayrıldıMısır Cumhurbaşkanı Sisi, Türkiye'den ayrıldı

 

HÜRJET Mısır yolcusuHÜRJET Mısır yolcusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)