E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Türkiye A Milli Güreş Takımı, Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nı ağır sıkletlerde 3 altın madalya, toplamda ise 4'ü altın olmak üzere 7 madalyayla tamamladı. Yasemin Adar Yiğit, Rıza Kayaalp ve Taha Akgül ile altın madalya kazanan Türkiye, ağır sıkletlerin hepsinde şampiyon olarak ülke adına bir ilke imza attı.
Sırbistan’ın başkenti Belgrad'da gerçekleştirilen şampiyonanın son gününde serbest stil millilerde mindere çıkan Mücahit Çelik, 97 kilo repesaj müsabakasında teknik üstünlükle yenildi ve şampiyonayı madalyasız tamamladı.
MİLLİLERDEN 7 MADALYA
Milliler, 9 gün süren dünya şampiyonasında 4 altın, 3 bronz olmak üzere toplamda 7 madalya kazandı. Grekoromen Milli Takımı, 2 altın ve 3 gümüş madalya kazanarak 125 puanla şampiyon oldu. Türkiye, grekoromen stilde son olarak 2009'da Danimarka'nın Herning kentinde yapılan Dünya Şampiyonası'nda takım halinde zirvede yer almıştı. Milli takım böylece 13 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı.
Serbest kadın, erkek ve grekoromen ağır sıkletlerde Türkiye tarihi bir başarı elde etti. Dünya kadınlar 76 kiloda Yasemin Adar, grekoromen 130 kiloda Rıza Kayaalp ve serbest stil 125 kiloda Taha Akgül altın madalya elde etti. Milli takım böylece Dünya Şampiyonası'nda ağır sıkletlerin hepsinde şampiyon olarak ülke adına bir ilke imza attı.
RIZA KAYAALP TARİHE GEÇTİ
Grekoromen stilde 130 kiloda Rıza Kayaalp ve 82 kiloda Burhan Akbudak altın madalyanın sahibi oldu. Rıza Kayaalp, 5’inci kez dünya şampiyonluğu yaşayan ilk Türk güreşçi olarak tarihe geçti. Geçen yıl Oslo’da yapılan Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Burhan Akbudak ise kariyerindeki ilk dünya şampiyonluğunu elde ederken; grekoromen stilde üçüncülük kürsüsünde 72 kiloda Selçuk Can, 77 kiloda Yunus Emre Başar ve 87 kiloda Ali Cengiz yer aldı.
YASEMİN ADAR İKİNCİ KEZ DÜNYA ŞAMPİYONU
Kadın güreşinde Türkiye tarihine adını altın harflerle yazdıran ve "İlklerin Kadını" unvanını alan Yasemin Adar Yiğit, kariyerindeki ikinci dünya şampiyonluğuna Sırbistan'da ulaştı. Kadınlar 76 kilo finalinde Mısırlı güreşçi Samar Hamza'yı 6-0 yenen Yasemin, daha önce Fransa'nın başkenti Paris'te 2017'de yapılan Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmıştı. Dünya şampiyonu tek Türk kadın güreşçi olan Yasemin Adar Yiğit, bu yıl Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 5’inci Avrupa şampiyonluğuna ulaşmıştı. Tokyo Olimpiyatları'nda üçüncülük kürsüsünde yer alan Yasemin, olimpiyatlarda madalya alan ilk Türk kadın güreşçi olarak tarihe geçmişti.
TAHA AKGÜL ÜÇÜNCÜ KEZ ALTIN KEMERİ BELİNE TAKTI
Serbest stil 125 kiloda mücadele eden Taha Akgül ise kariyerinde üçüncü defa dünya şampiyonluğunu elde etti. 2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Taha, 2014 (Taşkent) ve 2015 (Las Vegas) yıllarında dünya şampiyonu olmuştu.
MİLLİLER, OSLO VE NUR SULTAN'DA 4 MADALYADA KALMIŞTI
Belgrad'da 4 altın madalya kazanan Türkiye, 2015 Las Vegas ve 2017 Paris'te üçer şampiyon çıkarmıştı. Türkiye, İstanbul'da 1957 yılında serbest stilde yapılan Dünya Şampiyonası'nda 4 altın madalya almıştı. Norveç'in başkenti Oslo'da geçen yıl düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli sporcular, 1 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 4 madalya elde etmişti. Milliler, Tokyo Olimpiyatları öncesi Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da gerçekleştirilen 2019 Dünya Şampiyonası'ndan ise 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayla dönmüştü.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Futbola bu kadar desdek verilirken ortada hiçbir başarı yok. Lütfen güreşcilerimizi sahipsiz bırakmayalım asıl desteği onlar hak ediyor.
Güreşçilerimizi tebrik ediyorum. Ülkemizi en güzel şekilde temsil ettiniz, bizleri gururlandırdınız.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (15:02)