E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
CumhurbaşkanıI Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi’nde önemli kararlara imza atıldı. Yerli ve milli projelerin görüşüldüğü toplantı yaklaşık üç saat sürdü. Hürriyet’ten Eray Görgülü'nün edindiği bilgilere göre toplantıda alınan önemli kararlar arasında savunma sanayi sektörünün merakla beklediği MİLGEM 5, ADVENT Savaş Yönetim Sistemi, TUSAŞ Silah Fabrikası ile HÜRKUŞ simülatörü gibi önemli projeler bulunuyor.
FİRKATEYN SINIFI GEMİ
Savunma Sanayi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen ve Türkiye’de ilk kez korvet tipi bir askeri geminin üretilmesine olanak veren Milli Gemi Projesi (MİLGEM) kapsamında dört adet korvet geminin ardından, İ sınıfı firkateyn olarak üretilecek olan 5’inci geminin üretimi için komiteden onay çıktı. Proje kapsamında 5. geminin tasarımı ve inşasını İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nın yapması planlanırken, projenin 6, 7 ve 8. gemilerinin özel sektör tersanelerinde inşa edilmesi hedefleniyor.
MİLGEM’le birlikte tüm donanmada kullanılacak olan Ağ Destekli Veri Entegre Savaş Yönetim Sistemi (ADVENT SYS) projesi de İcra Komitesi’nin onay verdiği projelerden biri oldu. HAVELSAN tarafından üretilen ve testlerinin son aşamaya geldiği sistem, birden fazla birime hep birlikte kendi kaynakları, silahları ve sensörlerini ortaklaşarak kullanarak harp etme yeteneği kazandıracak. Ani tepki gerektiren durumlarda donanmanın daha hassas ve daha hızlı karar vermesini sağlayacak sistem, tüm donanmanın daha koordineli bir şekilde çalışmasını sağlayacak.
BURUN TOPU
Komite, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) ile yerli bir silah şirketinin birlikte kuracağı silah fabrikasına ilişkin de bir karar aldı. ATAK helikopterinin, yurtdışından ithal edilen 20 milimetre burun topunun yerlileştirilmesine yönelik alınan karar gereği, TUSAŞ ile yerli bir silah şirketi birlikte kuracakları silah fabrikasıyla ATAK helikopterinin burun topunu üretecek. Komitenin aldığı bir diğer karar da yeni nesil eğitim jeti HÜRKUŞ’un simülatörünün üretilmesine ilişkin oldu. HAVELSAN ve TUSAŞ’ın birlikte üreteceği simülatör, HÜRKUŞ’un birebir özelliklerini barındıracak ve pilotlara yerde eğitim imkânı sağlayacak.
ALTAY TANKI GÜNDEME GELMEDİ
Savunma Sanayi İcra Komitesi’nde Altay tankının merakla beklenen seri üretim sözleşmesi konusu ise gündeme gelmedi. Türkiye’nin ilk milli ana muharebe tankı olması beklenen Altay tankının güç grubu geliştirilme sözleşmesi Savunma Sanayi Başkanlığı ile BMC arasında haziran ayında imzalanmıştı. Bu imzaların ardından seri üretime yönelik bir sözleşme beklenirken, henüz bu yönde bir adım atılmadı.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Sizce o yüzden mi Kuzey kore dünyada en kuvvetli donanmaya sahip olan ülke? tank gemi ve av ve bombarduman uçağı olmayan ülke kılıçsız sadece ok ve yay la savaş kazanmaya çalışan aptal sürüsü olur
tank ikinci dünya savaşı silahıdır.günümüzün dünyasında en etkin silah uzun menzilli füzedir,kuzey kore dünyaya ne uçakla ne tankla ne savaş gemisi ile kafa tutmuştur elindeki uzun menzilli nükleer füzelerle kafa tutmuştur,sizin nükleer gücünüz yoksa hava savunma sisteminiz yoksa,son sistem füzeleriniz yoksa sizi kimse ciddiye almaz,en ufak sınır dışı harekatlarda amerikadan izin alıyoruz,teknolojin olursa kimseden izin almassın,teknolojide bilimle olur,çok konuşmakla değil...
Savaşta her silahın kullanıldığı yer ayrıdır bilgi sahibi olmadan fikir beyan etmek cahillerin harcıdır
yandaş bmc ye tüm ihaleleri veriyorlar, cepler doldu taştı yer kalmadı, ALTAY tankını cıkartamazlar ise yazıklar olsun yazıklar. O kadar reklamını yap millilik vurgusu yap ve ortada bir sey yok . SADECE GÖZ BOYAMA
Hiç olmazsa 250 Altay tankını Arifiye fabrikasında devlet yavaş yavaş yapsaydı,motoru Almanya anlaşma çerçevesinde zaten verecekti,fırtına obüsünü yapan devlet ilk 250 tankı yavaş yavaş yapardı,sonra da tank motoru yapılınca ihale ile en ucuz teklifi veren ile yola devam edilirdi,aynı şekilde hava savunma gemilerine acil ihtiyaç var,Anadolu helikopter gemisini ve çıkarma gemilerini koruyacak hava savunma gemileri acilen envantere girmesi gerek,ama tersanemizde üretim çok yavaş,özel tersanelerde devreye alıníp, 2023 yılına kadar bu gemiler bitirilmesi hatta sayıları da artırılmalı,bölge zaten karışık,donanma zayıf,hava kuvvetleri zayíf,kara kuvvetleri de öyle,eksikler süratli şekilde giderilmeli.
Tankın dizaynı için seçilecek motor belli olmalı; gövde bitince ona göre motor dizayn edilmez! Problem bu noktada!
Altay Tankı yılan hikayesine döndü.
Bmc mi yapıyor bunuda Altay tankı gibi
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (11:51)