E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMigros ve BİM'den büyüme rekoru---

Migros ve BİM'den büyüme rekoru

Migros ve BİM'den büyüme rekoru
31 Ocak 2011 - 12:44 borsaningundemi.com

Deloitte'un ''Yeni pazarlara açılmak: Perakendenin Küresel Güçleri 2011'' raporu sektörün röntgenini çekti

Deloitte'un ''Yeni pazarlara açılmak: Perakendenin Küresel Güçleri 2011'' raporunda ''En Hızlı Büyüyen İlk 50 Perakendeci'' sıralamasında, Afrika/Ortadoğu Bölgesi'nde 3,691 milyon dolar satışla Migros Ticaret 4'üncü, 3,440 milyon dolar satışla BİM 6'ncı sırada yer aldı.
     Perakende sektöründeki şirketlerin 2009 mali yılındaki durumlarını ve gelişmelerini inceleyen rapora göre, şirketlerin masraflarını azaltma ve mal stoklarını düzenleme çalışmaları, ''olumlu'' sonuçlandı.
     Bir önceki yıla göre listedeki ilk 10 şirket değişmedi. Ancak Carrefour S.A, Metro, Costco ve Home Depot'nun satışlarında düşüş oldu. Sadece Tesco ve ucuzluk mağazaları olan Schwarz ile Aldi, ''İlk 250'' şirketin ortalama büyümesinin üstünde satış büyümesi gerçekleştirdi.
''GELİŞMEKTE OLAN PAZARLARDAKİ TALEP ARTIYOR''
Migros Ticaret ve BİM, ''İlk 250 Global Perakendeci'' listesinin yanı sıra ''Bölgeye Göre İlk 10 Perakendeci 2009'' sıralamasında yer aldı.
     Afrika/Orta Doğu bölgesinde Migros Ticaret 3,691 milyon Dolar perakende satışla 4'üncü, BİM 3,440 milyon dolar satışla 6'ncı oldu. Migros Ticaret, 2009'da 432 yeni mağaza açarak Güney Afrikalı SPAR Grubunun önüne geçerken, ''En Hızlı Büyüyen İlk 50 Perakendeci'' sıralamasında BİM 8'inci, Migros Ticaret 19'uncu olarak sıralandı.
     Gayri-maddi varlıkların şirketlere kattığı değere göre belirlenen ''Q Oranı''na göre ilk 30 şirket sıralamasında 2'nci olan BİM, aynı zamanda bu sırada yer alan ilk gelişmekte olan ülke perakendecisi konumunda.
     Deloitte Türkiye Danışmanlık Sorumlu Ortağı ve Tüketim Endüstri Lideri Uğur Süel, raporu şöyle değerlendirdi:
     ''Perakendeciler, maliyetlerini azaltmak konusunda hızlı davrandılar ve bunun avantajlarından faydalanıyorlar. Satışlarda düşüşler olmasına rağmen şirketlerin karının arttığı görülüyor. Gelişmiş pazarlardaki talep yetersiz kalırken, gelişmekte olan pazarlardaki talebin artan nüfusun da etkisiyle giderek arttığı gözlemleniyor. Bu durumun perakendecilik sektöründe globalleşmenin gerçekleşmesinde rol oynayacağını düşünüyorum ancak şirketlerin bu konuda dikkatli olması gerekiyor.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)