E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMicroStrategy hisselerinde derin çöküş beklentisi---

MicroStrategy hisselerinde derin çöküş beklentisi

MicroStrategy hisselerinde derin çöküş beklentisi
24 Ekim 2024 - 15:02 borsagundem.com

Ekonomist Peter Schiff’in, MicroStrategy’ye yönelik eleştirileri devam ediyor.

BORSANINGUNDEMI.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Peter Schiff, MicroStrategy hisse senetleri için ‘kan banyosu' öngörüyor ve şirketin hisselerini MSCI Dünya Endeksi'ndeki en ‘aşırı değerli hisse senedi’ olarak nitelendiriyor.

Borsaningundemi.com’un derlediği bilgilere göre, Ekonomist Peter Schiff, Bitcoin geliştirme şirketi MicroStrategy için bir çöküş öngörüyor ve şirketin hisselerini MSCI Dünya Endeksi'ndeki en aşırı değerli hisse senedi olarak adlandırıyor.

Hisseler aşırı değerli

Benzinga’dan Aniket Verma’nın haberine göre, X üzerinden paylaştığı gönderide Schiff, “MSTR (MicroStrategy), MSCI Dünya Endeksi'ndeki en aşırı değerli hisse senedi olmalı. Sonunda çöktüğünde, bu gerçek bir kan banyosu olacak” diye yazdı.

MSCI Dünya Endeksi, 23 gelişmiş ülkeden yaklaşık 1500 büyük ve orta ölçekli şirketin performansını izleyen ve yaygın olarak takip edilen bir küresel borsa endeksi olarak biliniyor. Mart ayının başlarında endekse eklenen MicroStrategy hissesinin 3 Haziran 2024 verilerine göre ağırlığı endeksin yüzde 0,039380’i seviyesinde.

MSCI Dünya Endeksi 2023'te yaklaşık yüzde 24 oranında değer kazandı ve 2024'te şimdiye kadar ortalama yüzde 18,86 oranında getiri sağladı. MicroStrategy hisseleri ise yılbaşından bu yana yüzde 220,64 oranında arttı.

Aşırı alım bölgesinde ama…

Tradingview verilerine göre hissenin Göreceli Güç Endeksi değeri (Relative Strength Index - RSI) 70 seviyesinin hemen üzerinde seyrediyor ve bu da hissenin aşırı alım bölgesinde olduğunu gösteriyor. İlginç bir şekilde, endeksin bir parçası olan Wells Fargo hisseleri 76,13’le daha yüksek bir RSI verisine sahip bulunuyor. Bu da Schiff’in ‘endeksin en aşırı değerli hissesi’ eleştirini yanlışlayan bir veri olarak öne çıkıyor.

Schiff'in bu öngörüsü, daha önce MicroStrategy'nin kurucusu Michael Saylor'a ABD hükümetinin satmayı planladığı büyük miktarda Bitcoin'i satın alması yönündeki önerisinin ardından geliyor. Schiff’in bu önerisini, ABD hükümetinin yasa dışı internet sitesi Silk Road'dan ele geçirdiği 69.370 adet Bitcoin’i tasfiye etme kararının ardından sataşma amaçlı yaptığı biliniyor.

Asıl eleştiri Bitcoin'e

Schiff'in Bitcoin ile ilgili her şeyi eleştirdiği uzun zamandır biliniyor ve kripto para piyasasının en hacimli parasını devasa miktarlarda stoklarında bulunduran MicroStrategy de bu eleştirilere bir istisna teşkil etmiyor.

Schiff’in MicroStrategy'nin kurucusu Michael Saylor'ı, ABD hükümetinin ele geçirdiği ve potansiyel olarak satmayı planladığı Bitcoin'leri satın alması için milyarlarca dolar borç almaya teşvik etmesi de, Schiff’in Bitcoin’e ve MicroStrategy’nin Bitcoin stratejisine örtülü bir gönderme olduğu biliniyor.

Schiff, daha önce Saylor tarafından savunulan ve seçim kampanyasında başkan adayı Donald Trump tarafından da desteklenen “Bitcoin'inizi asla satmayın” stratejisini de sorgulamıştı.

MicroStrategy, ABD’nin satmayı planladığı Bitcoin’leri alacak mı?MicroStrategy, ABD’nin satmayı planladığı Bitcoin’leri alacak mı?

 

MicroStrategy hisselerine ne oluyor?MicroStrategy hisselerine ne oluyor?

 

MicroStrategy'den 1.1 milyar dolarlık Bitcoin alımıMicroStrategy'den 1.1 milyar dolarlık Bitcoin alımı

 

Bitcoin spot ETF'lerinden net çıkışBitcoin spot ETF'lerinden net çıkış

 

Tesla’dan 765 milyon dolarlık Bitcoin transferiTesla’dan 765 milyon dolarlık Bitcoin transferi

 

Bitcoin’de yükseliş senaryosunun ne Fed’le ne seçimle ilgisi varBitcoin’de yükseliş senaryosunun ne Fed’le ne seçimle ilgisi var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)