E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMHP'de koalisyon taktiği! ---

MHP'de koalisyon taktiği!

MHP'de koalisyon taktiği!
13 Haziran 2015 - 22:06 borsagundem.com

MHP Kurmayları koalisyon ihtimalleri için taktik belirliyor

MHP'de tüm teşkilata 'koalisyon konusunda değerlendirme yapmayın' uyarısı gönderilirken, kurmayların koalisyon taktiği ise dikkat çekti.
 
MHP Kurmayları, Devlet Bahçeli'nin MHP içinden Erdoğan ile görüşmek üzere yapılacak bir girişimi kabul etmesinin söz konusu olmayacağını vurguluyor. 
 
Bahçeli'nin koalisyon görüşmelerinin, hükümeti kurma görevi verilecek lider tarafından açıktan yürütülmesi gerektiği konusundaki düşüncesi bilindiğinden, MHP'de hiç kimsenin Baykal benzeri bir girişimde bulunmayacağı kaydediliyor. 
 
6 BAKANLIK YERİNE 8 BAKANLIK!
MHP Kurmayları arasında MHP'nin AK Parti ile koalisyon kapılarını kapatmadığı vurgulanıyor. Kurmaylar, kırmızı çizgiler ortaya konulmadan, bu konuda kararlılık sergileneceği vurgulanmadan, peşinen koalisyona girileceği izleniminin partinin elini zayıflatacağına işaret ediyor. Kurmaylar, "Koalisyona erkenden giren söz gelimi 6 bakanlık alacaksa, sonradan giren 8 bakanlık alır. Bu süreçteki tutum bakan sayısından protokol koşullarına kadar kritik noktalarda belirleyici olacak" yorumunu yapıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Reis14 Haziran 2015 12:10

    Ya başkan inadına yüzünden elden çıkacak inan etme chp koalisyon kur HDP dışarıdan destek ver tekrar eski Türkiyeyi inşa edin yoksa karanlık günlerin sorumlusu olacaksiniz

  • fafa14 Haziran 2015 10:47

    Oyumu artırdım diye övünme.İstanbu'da 528000 oy iptal edildi ;Türk milleti dört defa evet basacak kadar aptal değil.Bu oylar gidecek kapı aradı.

  • emşerim14 Haziran 2015 10:16

    chp ile sakın olma eskiden bunların bize yaptıklarını unutmadk

  • vatansever14 Haziran 2015 00:52

    akp MHP koalisyonu çok hayırlı olur tabanlar istyr aksi takdrde MHP oy kaybeder

  • yapmayın13 Haziran 2015 22:17

    siz yine gider akp ile koalisyon yapar hem kendinizi hem ülkeyi bitirirsiniz. daha önce de öyle oldu. mevzu çok bakanlık almak mı yoksa yolsuzlukları araştırmak mı bir karar verin. seçim öncesi vaadlerinizi yerine getirin, akp nin yaptıklarından rahatsız olan kesim onlara verdiği oyu bu sefer size ve hdp ye oy verdi. akp ile aynı doğrultuda gidecekseniz ne anladık bu işten