E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Uluslararası Para Fonu (IMF), G20 ekonomilerine parasal sıkılaştırma ortamında büyümenin iyileştirilmesi için reformlara dönmeleri çağrısı yaptı. IMF ekonomistlerin G20 toplantıları için yazdıkları blogda, "Önerilen politika ve reformlar büyük ekonomilerin üretimini yüzde 0,7'ye varan oranda artıracak ve daha dengeli, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümeyi destekleyecek" dediler.
IMF ekonomistleri JeaBin Ahn, Nicolas Fernandez-Arias ve Neil Meads tarafından kaleme alınan blog yazısı şöyle:
"G20 ekonomilerinin çoğunun enflasyonu hedefe geri getirmek için sıkı para politikasını uygun şekilde sürdürmesi muhtemeldir. Enflasyon ısrarla yüksek kalmaya devam ettikçe merkez bankalarının faiz oranlarını daha uzun süre daha yüksek tutması gerekecek ve çok erken gevşeme enflasyon beklentilerini çıpalamak için zorlukla kazanılan ilerlemeyi geri alabilir.
Bununla birlikte, borçlanma maliyetleri için bu daha uzun süreli yüksek ortam hükümetler için sürekli finansman baskılarını getirecek. Bu da hükümetlerin tamponlarını yeniden inşa etmek ve borçlarının sürdürülebilir olmasını sağlamak için mali durumlarını konsolide etmeleri gerekektirecek.
G20 ekonomilerinin çoğu önümüzdeki birkaç yıl içinde harcamalarını kısmaya ve gelirlerini artırmaya hazırlanıyor, IMF uzmanları ancak gelecekteki şoklara ve yeni mali zorluklara yanıt vermek üzere yeterli alanı sağlamak için daha fazla mali çaba gösterilmesini önermekteler.
Hem parasal hem de mali sıkılaştırmanın olası sürükleyiciliğinin ortasında, hem gelişmiş ekonomiler hem de yükselen piyasa ve gelişmekte olan ülkeler ürün ve işgücü piyasalarını daha verimli hale getirmek, ekonomik büyümeyi desteklemek için yapısal reformları değerlendirmeliler.
Kesin reçeteler ülkeden ülkeye farklılık gösterecektir. IMF'nin son araştırması, yükselen piyasa ve gelişmekte olan ekonomilerdeki birinci nesil olarak adlandırılan reformların önemli potansiyel faydaları olduğunu gösteriyor.
Şu anda birçok ekonomide -özellikle gelişmiş ekonomilerde- planlanan öncelikli yapısal reformlar G20 ekonomik çıktısını mevcut tahminlere göre 2025-28 döneminde yüzde 0,7 artırabilir"
G20 ekonomileri ikinci çeyrekte yüzde 0.7 büyüdü
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (04:06)